Sport 2024. április 23. 17:00

Területi döntőt nyert az FTSI serdülő fiú kosárlabdacsapata

Területi döntőt nyert az FTSI serdülő fiú kosárlabdacsapata
Április 21-én, Békésen játszotta visszavágó mérkőzését a Félegyházi TSI U14-es fiú kosárlabdacsapata. A tét a területi első hely megszerzése volt.

Egy egy héttel korábban megszerzett 2 pontos előny birtokában utaztunk vasárnap délután a Békés vármegyei városba. Forró talaj várt ránk idegenben, hiszen immáron negyedik egymás elleni mérkőzésünket vívtuk ebben a bajnoki évben, tehát, oda-vissza jól ismertük egymást.

Az eddigi három alkalomhoz hasonlóan most is szoros mérkőzésen dőlt egy a győztes kiléte. A félidőre összeszedett 5 pontos hátrányt ki tudtuk egyenlíteni és a végjátékban a magunk javára fordítottuk a találkozót. Hatalmas küzdelem folyt a pályán 40 percen keresztül, ahol minden labdáért, bedobott kosárért kőkeményen meg kellett dolgoznia a két csapatnak. A legvégén a félegyházi fiúk örülhettek a győzelemnek, de ezen a napon mindkét csapat nyertesként vonulhatott le a pályáról.

Mindenek előtt köszönetünket fejezem ki békési sportbarátainknak, hiszen egy igazi sportünnepet varázsoltak a csarnokba. Dobok, kürtök, hangos szurkolás, egy valódi döntőhöz méltó környezet. Mindez sportszerű körülmények között. Ezzel a győzelemmel a szombati, Nyíregyházán megrendezendő régiós döntőben az északi második, azaz a NyÍKSE csapatával játszunk az elődöntőben. Készülünk, ahogyan eddig is tettük. A fiúk fantasztikusak, le a kalappal a teljesítményük előtt – mondta el lapunknak Simon Zoltán, vezetőedző.

Békési SzSK – Félegyházi TSI/A: 74:79
(20:19, 22:18, 18:24, 14:18)

A csapat tagjai: Tarjányi Balázs, Galló-Szabó Milán, Retkes Tamás, Kocsis Gergő, Pintér Gergő, Talló Zétény, Fliszár György, Kovács Koppány, Csikós Bence, Leiz Kolos.
Edzők: Simon Zoltán és Ficsór Mihály

Regionális fiú serdülő bajnokság, Keleti Régió – Döntő
Ideje: április 27., szombat
Helye: Nyíregyháza, Bánki Donát Középiskola sportcsarnoka

Program:
10:00 Szerencsi Varázslók/A – Békési SZSK 
12:15 Félegyházi TSI/A – NYÍKSE U14 
15:00 3. helyért (FRSB-1023)
17:15 Döntő (FRSB-1024)
                             

Kövessen minket a Facebookon is!