Sport 2024. április 24. 14:00

Karatebajnokság Félegyházán

Karatebajnokság Félegyházán
IV. Eisberg Kiskun Kupa Kyokushin Karatebajnokságot szervez kezdőknek a Kyokushin Kumite Sportegyesület a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban április 27-én, szombaton.



Sensei Kurucz László 3 danos mester, az egyesület vezetőedzője elmondta, hogy 2016-ban kezdték a versenysorozatot, amit a Covid sajnos időközben megszakított. Idén lehetőség van a folytatásra, így kifejezetten kezdőknek szeretnének teret kínálni. A szervezés kapcsán megtudtuk, hogy az elmúlt évek tapasztalatát összegyűjtve igyekeznek olyan programot összeállítani, hogy a versenyzők, az edzők és az egész karatetársadalom jól érezze magát az eseményen. Körülbelül 300-350-en szoktak részt venni ezeken a megmérettetéseken az ország különböző pontjáról. Mint az elmúlt években, idén is köszönthetnek külföldi sportolókat, hiszen többek között Horvátországból, Szlovákiából is, sőt, Kazahsztánból is kaptak megkeresést. Utóbbiakról elmondta, hogy kiemelkedő versenyzőkről van szó, hiszen minél keletebbi egy nép, annál erősebbek és elszántabbak. Hazánk versenyzőiről megtudtuk, hogy a kyokushin karatéban nagyon előkelő helyen vagyunk, kiemelte a női versenyzők erejét és harcosságát.



Április 27-én, szombaton a középhaladó versenyzőkig láthatnak sportolókat a tatamin. Ebben utánpótlás, felnőtt C és B, valamint szenior kategóriákban. A program reggel 9 órakor veszi kezdetét formagyakorlatokkal, majd 11 órakor a hivatalos megnyitóra kerül sor, ahol Csányi József polgármester is köszöntőt mond. Közreműködik a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar. Az ünnepélyes kezdés után 6 tatamin kezdődnek el a küzdelmek, amelyek várhatóan 16 óráig tartanak majd. Helyi versenyzőknek is szurkolhatunk, hiszen 20-25 kiskunfélegyházi indul, közülük néhányan első meccsüket vívják, nekik nagy szükségük van a szurkolókra is.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Z. A.
            

Kövessen minket a Facebookon is!