Helyi hírek 2024. április 24. 07:00

Jelesre vizsgáztak elsősegélyből az iskolások

Képgaléria
Jelesre vizsgáztak elsősegélyből az iskolások
Elsősegélynyújtó versenyt szervezett az iskolásoknak a Magyar Vöröskereszt április 23-án, a kiskunfélegyházi Szakmaközi Művelődési Házban. Az eseményre mind az általános, mind a középiskolások jelentkezhettek, akik hónapok óta szaksegítséggel készülnek a megmérettetésre.

– Megtartottuk az 52. felmenő rendszerű országos elsősegélynyújtó verseny kiskunfélegyházi fordulóját, ami május 8-án, Baján a megyei fordulóval, illetve szeptember második hétvégéjén, Kecskeméten folytatódik az országos versennyel. Most az általános iskola felső tagozata és középiskolások versenyeztek egymással. A diákoknak kifejezetten olyan feladatokkal készültünk, amelyek a valós életben is előfordulhatnak. Például égési sérülést kellett ellátni, kartörést rögzíteni, valamint félrenyelésből eredő fulladást is modelleztünk. A gyakorlati tudás felmérése mellett egy tesztsort is ki kellett tölteniük, amiben egyebek mellett rákérdeztünk egy baleset ellátásának folyamatára és következményeire.

A hat versenyhelyszínen két-két mentős vizsgáztatta a gyerekeket, akiket szigorúan pontoztak. Ezekből a pontokból adódott össze a végeredmény, ami alapján a legeredményesebb a középiskolás kategóriában a Móra Ferenc Gimnázium Fearless Five nevű csapata volt. Őket követte a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium Kadét I-es és II-es gárdája a képzeletbeli dobogón. Az általános iskolásoknál első lett a Móra Ferenc Gimnázium hatosztályos évfolyamának MFG nevű közössége, második a Dózsa György Általános Iskola Mancsőrjárat csapata, a harmadik pedig a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium Kicsik formációja – mondta el lapunknak Lipóthné Komjáti Andrea, a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Vármegyei Szervezetének igazgatója.

A szervezők köszönetüket fejezik ki a Félegyházi Pékség Kft.-nek a péksütemények felajánlásáért.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
          

Kövessen minket a Facebookon is!