Helyi hírek 2024. április 24. 12:15

Varga Gábor volt a Zöld könyvtári esték vendége

Képgaléria
Varga Gábor volt a Zöld könyvtári esték vendége
Folytatódott a Zöld könyvtári esték előadássorozat április 23-án, kedden a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Varga Gábor hatóanyag-kutató előadását hallhatták Természetes gyógyítás – az idegrendszer szerepe az emberi szervezet öngyógyító mechanizmusának aktiválásában címmel.

A megjelenteket Abonyi Szilvia, a könyvtár igazgatója köszöntötte, aki bemutatta a Varga Gábort.

–  Varga Gábor végzettségét tekintve közgazdász és történész. Az ötlet, hogy természetes alapanyagú összetevőkből álló termékeket, amelyek laboratóriumi körülmények között, állatkísérletekben, valamint klinikai kísérletekben a legsikeresebbnek bizonyultak, betegek számára általánosan hozzáférhetővé tenni, egy hosszú fejlődési folyamat eredménye. Már a cégalapítást megelőző években kutatta Varga Gábor a természetes összetevőkből készült étrend-kiegészítők kiemelkedő hatását, valamint kifejlesztett új termékeket.
Szakosodásának okai sokrétűek: mind kutatási érdeklődésből mind személyes okokból (különböző betegségek a családjában, mint például rákmegbetegedések, genetikai megbetegedések) elhatározta, hogy kezelési módszereket kutat és fejleszt, amelyek az immunrendszer és a központi idegrendszer súlyos megbetegedéseiben szenvedő felnőttek és gyermekek egészségi állapotát és életminőségét javíthatják. A későbbiekben kiterjedt a vállalkozásspektruma a prevencióra és az egészségfejlesztés területére is. Legismertebb termékei a Varga Gyógygombák és a Varga Peptidek – mondta az igazgató.

Varga Gábor előadása kezdetén elmondta, hogy az idegrendszer állapota, az ezzel összefüggő stressz vagy akár különböző relaxációs technikák befolyásolják az egészséget. Beszélt a placebohatásról, mint lelki tényezőről, hiszen a tudatnak, léleknek, idegrendszernek közvetlen hatása van az ember egészségére. Az öngyógyító mechanizmust sok dologgal segíthetjük: ilyen például a meditáció vagy az ima. A folytatásban az orvostudomány számára megmagyarázhatatlan gyógyulástörténetekről mesélt, amelyek mind véleménye szerint az agyregeneráló fehérjének köszönhetőek. A szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszer sérülései valamint az agy-bélrendszer kapcsolat is az előadása témája volt. A későbbiekben termékeinek hatásait ismertette, majd az előadása végén válaszolt a jelenlévők kérdéseire.

Z. A. 

Fotó: Fantoly Márton
               

Kövessen minket a Facebookon is!