Helyi hírek 2024. április 25. 10:00

Budapesti zenekarok fogtak össze Tázi gyógyulásáért

Budapesti zenekarok fogtak össze Tázi gyógyulásáért
A Móra Ferenc Gimnázium tanulói után három budapesti zenekar is összefogott Bobály Anasztázia gyógyulásának megsegítésére. A Grace of Kairós, a Pyøba és a Kajgūn nevű formációk egy célért álltak színpadra április 12-én, pénteken, az Aurora Klubban: mindannyian segíteni szerettek volna a súlyos betegséggel küzdő fiatalnak.



Bobály Anasztázia, a Móra Ferenc Gimnázium 9. évfolyamos tanulója tavaly decemberben szembesült betegségével, Hodgkin Lymphoma-t diagnosztizáltak nála. Jelenleg kemoterápiás kezelése zajlik Szegeden. Tázinak sütivásárt szervezett a gimnázium februárban, amelynek híre elért a Grace of Kairós
együttes kiskunfélegyházi születésű tagjához, Nagy Gáborhoz.



Nagy Gábor megkeresésünkre elmondta, véleménye szerint egy fantasztikus kezdeményes volt a gimnázium tanulóinak szervezése, és ezen felbuzdulva gondolták úgy, hogy miért ne támogatnák ők is Tázit. Gábor hangsúlyozta, hogy a főszervezők, a zenekarok, az Aurora Klub is egy emberként bólintott az ötletre és támogatásukról biztosították őt. Az esemény nagyon sok megható pillanatot tartalmazott, hiszen –ahogy fogalmazott –a jótékonysági események legszebbje, hogy minden ember önzetlenné tud válni. Bár tudnák ezt súlyozni a hétköznapokon is.



A koncerten összegyűlt összeget már eljuttatták a családnak, akik hálásak voltak a segítségért.
– Amikor buli után, hajnali háromkor hazaértem, úgy szálltam ki az autóból, hogy tettünk valami jót. Az inspirációt egyértelműen a giminek köszönhetjük, de természetesen a három banda összefogása kellett ehhez az akcióhoz – mondta el végezetül Nagy Gábor.

Z. A. 
               

Kövessen minket a Facebookon is!