Helyi hírek 2024. április 26. 08:00

Országos haditornadöntőn a mórások

Képgaléria
Országos haditornadöntőn a mórások
A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium fő profilja az egyetemi tanulmányokra való felkészítés, és nem a kadétképzés. Ezért is fogadták őket meglepetéssel először a megyei döntőn, ahol a mórások első helyet szerztek. A döntős csapat tagjai: Jellinek Levente, Szekeres Norbert, Trungel-Nagy Zalán, Rádi Zénó.

Jellinek Levente DÖK elnök és Diákpolgármester így értékelte a versenyt: – A megyei versenyen eredményesnek bizonyultunk, ugyanis számos kadét és rendészeti iskola legyőzésével az első helyet hoztuk el. Így jutottunk ki az országos döntőre. Az első nap nyitóceremóniája után bejártuk a pályát, majd készültünk a keddi napra. Másnap szakadó esőben folyt a verseny, de a csapattal ennek ellenére is kiemelkedőnek bizonyultunk a térképészetben, a gránáthajításban, az elsősegélyben és a lövészetben. A harmadik napon egy reggeli OCR akadálypályán kezdtünk, ahol megelevenült előttünk az eddig csak tévében látott Ninja Warrior pálya, majd egy mátrixlabirintus-futással folytattuk, és a versenyünk utolsó mozzanata az 1 km-es fegyveres váltófutás volt.

Ezen az embert próbáló versenyen, szakadó esőben és hatalmas szélben a Móra Ferenc Gimnázium csapata az előkelő 9. helyet hozta el, ezzel a legjobban teljesítő gimnázium volt, amire szívből büszkék vagyunk, miután az esélytelenek nyugalmával érkeztünk a versenyre. Felejthetetlen élményekkel tértünk haza. Mindenkinek nagyon köszönjük a támogatást, tanárainknak pedig a toleranciát a felkészüléssel eltöltött órákkal szemben.

Felkészítők: Bozóné Rosta Eszter, Móczár Zoltán, Kiss-Fekete Zoltán
              

Kövessen minket a Facebookon is!