Helyi hírek 2024. április 25. 19:00

Félegyháza legidősebb polgárát ünnepelték

Képgaléria
Félegyháza legidősebb polgárát ünnepelték
105. születésnapján köszöntötték Juhász Istvánné Erzsike nénit a Csanyi úti idősek otthonában április 25-én, csütörtökön. Az eseményen meghívott vendégként jelen volt Csányi József polgármester, Balla László alpolgármester és dr. Ónodi Izabella a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke, önkormányzati képviselő.

Csányi József polgármester ünnepi köszöntőjében kiemelte a Juhász család szerepét városunk történetében. Ahogyan fogalmazott, a 250 éves Kiskunfélegyháza életében Erzsike néni 105 éve jelen van, amelybe belegondolva az ember szíve megtelik melegséggel. A folytatásban személyes kapcsolódásáról beszélt az ünnepelt és a saját nagymamája révén, amikor a Gábor Áron utcában jó szomszédi kapcsolatot ápoltak. Felhívta a figyelmet a család fontosságára, a gyermekek, unokák jelenlétére és közöttük Kiskunfélegyháza díszpolgárára, Erzsike néni fiára, Juhász Istvánra, aki a Móra Ferenc Gimnázium örökös tanára.

– Drága Erzsike néni! Az önkormányzat és saját magam nevében nagyon sok boldog születésnapot kívánok, és nagyon bízom benne, hogy sokszor fogunk még itt találkozni – fogalmazott a polgármester, majd egy csokor virágot és a jubileumi városi képeskönyv egy példányát ajándékozta a születésnaposnak.

Dr. Ónodi Izabella köszöntőjében elmondta, hogy igazi nőknek szóló ajándékkal szerette volna megörvendeztetni az ünnepeltet, akinek egy fehér gyöngyből készült nyakláncot nyújtott át, Samu Mónika népi ékszerkészítő munkáját. Erzsike néni szemmel láthatóan nagyon örült a figyelmességnek, amit a képviselő asszony a nyakába is tett.

Fia megköszönte az ünnepi esemény megszervezését, majd néhány történetet mesélt édesanyjáról. Többek között említette, hogy amióta eszét tudja, arra emlékszik, hogy Erzsike néni mindig dalolt. Egy szóról azonnal egy nóta jutott eszébe, amit soha nem mulasztott el elénekelni. A történetek között megismertük a lottónyeremény históriáját is, amelyben az ünnepelt több mint hatezer forintos haszonra tett szert. Ebből ő 127 forintot megtartott magának, a többi pénzt pedig odaajándékozta annak a szomszédjának, aki egyedül nevelte két gyermekét. A kedves történeteket a megjelentek nagy tapssal köszönték meg.

Az esemény folytatásában további beszédek, köszöntők hangzottak el, valamint zenés műsorral készültek a Batthyány Lajos Általános Iskola diákjai, Molnár Elvira vezetésével. A műsorszámok után felcsendült a Boldog születésnapot című dal is, majd megérkezett az ünnepi torta, amit örömmel fogyasztottak el Erzsike néni egészségére.

Z. A.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!