Helyi hírek 2024. április 26. 15:00

Átvették a város könyvét Félegyháza legkiválóbb tanulói

Képgaléria
Átvették a város könyvét Félegyháza legkiválóbb tanulói
Ünnepélyes ceremónián vehették át Kiskunfélegyháza legkiemelkedőbb végzős és 12. osztályos tanulói a város 250. évfordulójára kiadott könyvet, április 26-án. Az eseményt a városháza dísztermében tartották, ahol Görög Anita, a könyv fotósa és Csányi József polgármester köszöntötte a megjelenteket. Minden középiskolából öt diákot választottak ki, akik képviselték intézményüket az összejövetelen, de természetesen, a város összes végzős diákja emlékként megkapja a későbbiekben a kiadványt.

Görög Anita oktatási és közművelődési referens üdvözlő beszédében elmondta, a város 250. évfordulójára kiadott képeskönyv ötlete körülbelül két évvel ezelőtt fogant meg. Céljuk az volt, hogy egy olyan emlékezetes kiadványt készítsenek Kiskunfélegyháza történelméről, ami nemcsak a múltat, hanem a jelenkort is bemutatja. Az alkotásban nagy szerepet vállalt Rosta Ferenc alpolgármester és Nagy Ferenc grafikus, dizájner, akiknek köszönhetően a képeskönyv igazi élménnyé vált az olvasók számára. Görög Anita levetített a fiataloknak és kísérőiknek egy rövidfilmet, amin keresztül betekintést kaphattak a kiadvány logójának elkészítésébe.

Tőle Csányi József polgármester vette át a szót, aki elismerését fejezte ki kollégáinak az elkészült könyvvel kapcsolatban. Hangsúlyozta, mennyire büszke arra, hogy egy ilyen szép városnak lehet a vezetője, és örömét fejezte ki, hogy a mi életünkben jöhetett el az idő, amikor Kiskunfélegyháza mezővárossá nyilvánításának 250 éves évfordulóját ünnepelhetjük, ezzel részesévé válva a történelem meghatározó eseményének. Ezt követően személyesebb hangnemre váltva arra biztatta a fiatalokat, hogy merjenek bátrak lenni, és fedezzék fel a világot, azonban mindig az lebegjen a szemük előtt, hogy Kiskunfélegyháza adja nekik azt az esszenciát, azt a mélyről fakadó érzést, ami a hazát és az otthont jelenti.

A beszédek után a polgármester egyesével, név szerint szólítva átadta a diákoknak a saját kézjegyével ellátott könyvet és sok sikert kívánt nekik a közelgő vizsgáikhoz.

Átvette a könyvet Kaldenekker Luca, Nikula Kitti, Haticza Anna, Tarjányi Blanka és Kiss Lukács (Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium), Csincsák Anna, Hegedűs Titanilla, Kardos Dorina, Miholics Rita és Rózsa Kornél (Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium), Cseklye Balázs, Borzai Viktória, Géró Milán, Kis Virág Dorottya és Kőfalvi Dorottya (Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium), Károly Annabella, Czakó TiborTóth Gergő, Kiss Márk és Friebert Erik (Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium), Gémes Kitti, Sárkány Elizabet, Németh Réka, Dinda Liza és Borsos Donát (Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum), Besze Zoltán, Pataki Roxána, Pataki Vivien, Sántha Klaudia és Rácz Jenifer (Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium), Dobány Barnabás és Máté Nina Boglárka (Tiszta Forrás Waldorf Gimnázium).

Az esemény Kiskunfélegyháza imázsfilmjének levetítésével és közös fotózkodással ért véget.

V. B.
             

Kövessen minket a Facebookon is!