Helyi hírek 2024. április 26. 18:00

Bemutatták a Léna SZÍNre lép című színező- és mesekönyvet

Képgaléria
Bemutatták a Léna SZÍNre lép című színező- és mesekönyvet
Óvodás és iskolás csoportok részvételével mutatták be Takáts Géza Léna SZÍNre lép című könyvét a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, április 26-án. Az eseményen részt vett a könyv főszereplője, Léna, a csokoládébarna labrador retriver is, aki izgatottan hallgatta, ahogyan a gazdája által kiválasztott gyerek felolvastak a róla elnevezett színező- és mesekönyvből.

Takáts Géza 2021-ben jelentette meg első könyvét Léna kalandjai címmel, amit akkoriban a városi könyvtárban is bemutattak. Második könyve, A Léna SZÍNre lép című kötet egy színezővel társított mesekönyv, amiben a történetek a képzelet szüleményei: Léna, a jókedvű kutya nagyon szereti a színes világot, azonban azok elkezdenek eltűnni az életéből. A bátor főhős ezért világjáró útra indul, hogy megkeresse őket. Ellátogat például a sivatagba, ahol olyan különleges állatokkal találkozik, mint a tevék.

Takáts Géza így nyilatkozott legújabb írásáról: a Léna kalandjai című kötet megjelenése után vágyott arra, hogy olyan könyvet írhasson, ami kifejezetten az óvodás- és kisiskoláskorú gyermekek számára is szórakoztató és tanulságos történeteket tartalmaz. Ennek jegyében készült el a Léna SZÍNre lép, amihez a rajzokat László Tímea Boglárka készítette.

Aki kíváncsi a további történetekre, kikölcsönözheti a könyvet.

V. B.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!