Sport 2024. április 28. 14:00

Kunbaján sem sikerült gólt és pontot szerezni

Kunbaján sem sikerült gólt és pontot szerezni
A vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában a Kiskunfélegyháza csapata Kunbajára utazott, hogy gyűjtse pontjainak a számát. Bár a mérkőzés nagy részében a vendégek többet birtokolták a labdát, ez az eredményben nem mutatkozott meg.

A találkozó előtt a hazaiak negyvennégy pontot gyűjtve a harmadik helyen álltak a tabellán. Ezzel szemben a vendégek 39 pontot szereztek, ami az ötödik helyhez volt elegendő. Keresztes Zoltán, a kiskunfélegyházi csapat támogatója azt mondta a Lajosmizse ellen elvesztett Magyar Kupa mérkőzés után, hogy ezután három olyan bajnoki találkozó következik, a Jánoshalma, a Kunbaja és a Soltvadkert ellen, amit meg fognak nyerni. A jóslata azonban nem vált be, mert a 24. fordulóban a Jánoshalma ellen négy góllal maradt alul a Kiskunfélegyháza. A 25. fordulóban sem sikerült nyerni a Kunbaja otthonában, így a három találkozóból kettőn vesztesként hagyta el a pályát a csapat.

A Kunbaja elleni találkozó elején úgy tűnt, hogy könnyű mérkőzés lesz, mert a Kiskunfélegyháza szinte odaszegezte a kapuja elé az ellenfelét. Helyzetek sokaságát dolgozták ki, de azokat nem tudták góllal befejezni. Ennek meg is lett a böjtje, mert a 35. percben egy jobboldalról félmagasan belőtt labda utat talált a kapuba, a hazai gárda megszerezte első gólját, 1–0. Pedig úgy látszott, hogy Plavsic be akarta adni a labdát, nem pedig kapura lőni, mégis a hálóban kötött ki. Az első játékrészben több gól nem is esett.

Egy óra tel el a mérkőzésből, amikor egy előre ívelt labdát a védők nem bírták lekövetni a tizenhatoson belül. Kujundzic úgy rúgta a hosszú sarokba, hogy kettőt is pattant a labda, mire a hálóban kötött ki, 2–0. A mérkőzés hosszabbításában még növelni tudta előnyét a Kunbaja. Akkor is a hosszú sarokban kötött ki Arambasic lövése, 3–0.

Sajnálatos módon, mióta Oroszi Dániel sérült, nem megy a góllövés a csapatnak, de a védelem sem jeleskedik, mert két mérkőzésen hét gólt kaptak. Ilyenre régóta nem volt példa. A pályában nem lehetett kifogást találni, akár magasabb osztályban is megfelelt volna. Ez a mérkőzés most pont nélkül végződött. Legközelebb az egyik bajnokesélyes, a Soltvadkert érkezik Kiskunfélegyházára, ott kell megmutatni azt, hogy nincs még veszve semmi.

Némedi Norbert: – Érdekes mérkőzésen vagyunk túl, mert a végeredmény nem tükrözi a játék képét. Labdabirtoklási fölényünk volt és helyzeteket is jóval többet alakítottunk ki, mint az ellenfelünk. Fájó, hogy ezekből a helyzetekből semmit sem tudtunk értékesíteni. A hazai csapat a mérkőzés olyan periódusában szerezte a góljait, amikor erre nem mutatkozott esély. Sajnos, nem tudtunk pontot szerezni Kunbaján, pedig nagy energiákat fektettünk a mérkőzésbe. Az elmúlt két mérkőzésünk kicsit hasonlóan alakult. Maradt még hátra öt találkozó, megpróbálunk javítani a helyezésünkön.

Kunbaja SE–Kiskunfélegyháza: 3–0 (1–0)

Kunbaja, vezette: Bacsi Noel Levente (Stefánovits István Gábor, Nagy Dávid).
Kunbaja: Glisic – Kujundzic (Hajrulovic 74.), Kokljevci, Jovetic, Ikotic (Ivansevic 69.), Damjanovic, Susnjar (Arambasic 89.), Masalusic, Sojic (Vujkovic 53.), Todic (Vokovic 53.), Plavsiv.
Technikai vezető: Varga Zoltán.

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Magony, Erős, Marsa, Nagy V., Szabó D., Kanyó, Urbán, Kurgyis K. (Nagy D. 77.), Huszka (Kőrös 77.), Molnár E. (Szabó P. 68.).
Vezetőedző: Némedi Norbert.

Gólszerző: Plavsic 35., Kujundzic 59., Arambasic 91. Sárga lap: Sojic 25., Kujundzic 63., Damjanovic 77., ill. Marsa 52., Nagy V. 90.
                

Kövessen minket a Facebookon is!