Sport 2024. április 29. 16:00

Újabb nagy versenynek adott helyet a városi sportcsarnok

Képgaléria
Újabb nagy versenynek adott helyet a városi sportcsarnok
Negyedik alkalommal rendezték meg a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban az Eisberg Kiskun Kupa Kyokushin Karatebajnokságot, amelyen utánpótlás-, felnőtt-, de még szeniorkorú kezdő versenyzők is szőnyegre léptek.

A program reggel formagyakorlatokkal kezdődött, majd a küzdelmek következtek. Az ünnepélyes megnyitót 11 órakor tartották, ahol a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar dallamaira vonultak fel a karatékák. Az ország hatvanegy egyesületének több mint négyszáznegyven tagja képviseltette magát. Megnyitó beszédében Csányi József polgármester elmondta, hogy Kiskunfélegyháza ebben az évben ünnepli várossá avatásának 250 éves évfordulóját. Reményét fejezte ki, hogy akik most küzdenek a helyezésekért, azok között ott vannak a jövő bajnokai is, mert nagyon sok fiatal tehetséges sportoló érkezett Kiskunfélegyházára. Megköszönte a szerevezők munkáját, hogy a városba hozták ezt a jeles eseményt.

Sensei Kurucz László 3 danos mester a kiskunfélegyházi Kyokushin Karate Egyesület vezetőedzője és a verseny főszervezője elmondta, hogy a Kyokushin erőkarate, teljes erejű ütéseket és rúgásokat lehet alkalmazni. Fejre tizennyolc éves korig csak kontrolált rúgást lehet adni. Testre és combra viszont teljes erejű technikákat alkalmaznak.

– Utánpótláskorú kategóriának szántuk a versenyt, ezen belül a kezdők részére. A versenyzők körmérkőzést vívtak egymással, hogy minél több tapasztalathoz jussanak. Ez azt jelentette, hogy két formagyakorlatot kellett elvégezni, amit pontoztak a bírók. Természetesen a legtöbb pontszerző versenyző végzett az élen. A küzdelemben nem egyenes kiesési rendszert alkalmaztunk. Mindenki vívhatott három-négy mérkőzést. A küzdőidő két percig tartott. Mivel kezdőkről volt szó, az is előfordult, hogy döntetlenre végződött a mérkőzés. A legfiatalabb versenyzők nyolcévesek voltak, de szeniorok is szőnyegre léptek. Hangsúlyozom, hogy kezdők, mert felnőtt korban is el lehet kezdeni a karatét. Hatvanegy klub négyszáznegyven versenyzője nevezett, és száz kategóriában hirdetünk eredményt. Azért választottunk ennyi kategóriát, hogy kedvezzünk a kezdőknek. A technikai felkészültség, az erő és az állóképesség határozta meg azt, hogy ki állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára – tette hozzá a szakember.

Vármegyei eredmények:

Gyerek 1 formagyakorlat: 1. Kisföldi Zsolt Kevin, 2. Fekete Bence.

Serdülő formagyakorlat: 3. Pelikán Ákos Tamás.

Ifi formagyakorlat: 3. Frittman Márk (valamennyi Jánoshalma).

Formagyakorlat, elsők: Szikszai Réka, Bránya József, Alács Emese, Gáll Levente, Szőke Zoltán.

Küzdelem, elsők: Szőke Zoltán, Földes Máté, Kocsis Angéla, Kocsis Nóra.

Második helyezettek: Tamasi Ármin, Szondi Szabolcs Bátor.

Harmadik helyezettek: Hegedűs Mátyás, Nemes Ádám, Dohány Mátyás, negyedik Nemes Gergő (valamennyi Kiskunfélegyháza).

További kiskunfélegyházi harcosok, akik becsülettel álltak helyt: Nemes Gergő, Hajdú Petra, Téti Bertold, Hegedűs László, Terjék Balázs, Menyhárt Áron, Ladányi Bendegúz.

Bírók: Sensei Rádi János, Senpai Vaskó Tamás, Senpai Barta Péter, Senpai Czibolya Csaba, Senpai Ágoston Ádám.

Edzők: Kollár Tibor, Kurucz László Botond, Rékasi-Nagy Bence, Szabó Áron.
                   

Kövessen minket a Facebookon is!