Helyi hírek 2014. december 20. 09:10

Érdemes kihasználni az utolsó napokat!

Érdemes kihasználni az utolsó napokat!
Véghajrá van az úgynevezett ITP fronton, azaz: még néhány napig el lehet juttatni a fejlesztési terveket a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés hivatalának, ami lehetőséget jelenthet a megvalósításhoz. Erre Kollár László, megyei és városi képviselő hívta fel a figyelmet a legutóbbi testületi ülésen.

– A 2014-2020 közötti EU-s fejlesztési időszak döntő jelentőséggel bírhat a magyar gazdaság megerősítése szempontjából. Megyénknek csaknem 60 milliárd forint áll rendelkezésére a települések gazdasági fejlesztésére, amelyből a legnagyobb elszívó hatású város – Kecskemét – nem részesülhet – hangsúlyozta a képviselő.

– Az elosztás rendszere sajátos, eltér az eddigi gyakorlattól, ugyanis nem a kiíró határozza meg a célokat, hanem az igénylőknek kell 2014 folyamán beadniuk, mit kívánnak megvalósítani az elkövetkezendő 6 évben. Sajnos az előző városvezetés nem jeleskedett a tervek leadásában, így a véghajrában dolgozzuk ki azokat az elgondolásokat, amelyek megvalósításához támogatásokra fogunk pályázni. Ezek a beruházások alapját adhatják önkormányzatunk önfenntartóvá – önellátóvá válásának, helyi munkahelyek jöhetnek létre és végre ki tudjuk aknázni lehetőségeinket. A magam részéről segítem a polgármesteri kabinet munkáját, hogy a tervek (ITP-k) elkészüljenek, illetve annak idején lobbizni kívánok – a másik három félegyházi közgyűlési képviselőtársamat bevonva – azért, hogy meg is valósuljanak elképzeléseink.

A 2014-2020-as időszak nem csak az önkormányzatok számára nyitott, egy másik keret a magán gazdasági szereplőknek is lehetőséget biztosít elképzeléseik megvalósítására, így aki december 31-ig eljuttatja terveit a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés hivatalának, az lehetőséget kap terve megvalósítására a következő 6 év folyamán.

További információk: http://fejlesztes.bacskiskun.hu/

Kövessen minket a Facebookon is!