• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Bronzérmes lett az FTSI serdülő fiú kosárlabdacsapata a régiós döntőben
Sport 2024. május 2. 15:00

Bronzérmes lett az FTSI serdülő fiú kosárlabdacsapata a régiós döntőben

Bronzérmes lett az FTSI serdülő fiú kosárlabdacsapata a régiós döntőben
Nyíregyházán játszotta régiós döntőjét a Félegyházi Térségi Sportiskola U14-es, azaz serdülő fiú kosárlabdacsapata, április 27-én. A tornán a területek legjobbjai, összesen 4 csapat mérte össze tudását. A győztes a Regionális Bajnokok Országos Döntőjébe jutott.

Az elődöntőben a házigazda nyíregyházi csapattal játszottak a félegyházi fiúk. A mérkőzés nagy részében vezettek is a kék-fehérek, viszont elsősorban faultproblémák miatt a végére "elfogyott" a félegyházi alakulat, így hazai győzelem született. Ezzel eldőlt, hogy a harmadik helyért folytatódott az FTSI számára a torna, ahol is – idén már ötödik alkalommal – a békési fiúk vártak rájuk. A két mérkőzés közötti rövid szünet ellenére – egy végjátékban elszenvedett vereség után – frissnek, lendületesnek tűnt a Simon-Ficsór edzőpáros alakulata. Bár továbbjutási esélyek nélkül, de kőkemény, férfias mérkőzést játszott a két csapat, amelynek végén félegyházi győzelem született.

Hosszú menetelésen vagyunk túl ebben a bajnoki évben. A régiós bajnokság alapszakaszát az első helyen fejeztük be, majd a rájátszást is megnyerve bejutottunk a régiós döntőbe. Reálisan az első helyért kellett volna játszanunk, betegségek, sérülések, egyéb elfoglaltságok miatt azonban a szűkösebb keretünk ennyire volt elég. Az egész éves munkájukért, eredményükért hatalmas dicséret illeti a fiúkat, az ország legjobb 40 serdülő csapata közé kerültek, amely nem kis eredmény számunkra! Ezen az úton tovább haladva sok szép eredményt fognak tudni szerezni. Köszönöm továbbá Ficsór Mihály edzőkollégám munkáját is, így együtt jó kis csapatot alkottunk. Végül, de nem utolsó sorban a szülők támogatása is kellett, hogy idegen pályákon is otthon érezzük magunkat! – mondta Simon Zoltán vezetőedző.

Regionális fiú serdülő bajnokság, Keleti Régió – Döntő
Elődöntő: Félegyházi TSI/A – NYÍKSE U14: 67 – 71

Mérkőzés a 3. helyért
Félegyházi TSI/A – Békési SzSK: 65 – 44


A csapat tagjai: Tarjányi Balázs, Galló-Szabó Milán, Retkes Tamás, Pintér Gergő, Talló Zétény, Fliszár György, Csikós Bence, Leiz Kolos, Kis Barnabás, Makra Máté. A képről hiányoznak: Kocsis Gergő, Szarvas Emil, Kovács Koppány, Fazekas Levente.

                 

Kövessen minket a Facebookon is!