Helyi hírek 2024. május 4. 14:40

„Az élet egy utazás”…

Képgaléria
„Az élet egy utazás”…
Május 3-án tartotta ballagási ünnepségét a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium. Az időjárás szeszélyes volt ugyan, de a rugalmas szervezésnek köszönhetően a záporok ellenére is komfortosan, a tornateremben ünnepelhettek a végzős diákok. A feldíszített iskolai környezet, a felcsendülő ünnepi énekek megható pillanatokat szereztek diákok, tanárok és a többi megjelent számára egyaránt.

– A ballagás mindig egy olyan felejthetetlen élmény, ami megkoronázza a középiskolában töltött éveket. Afféle összegzés ez, amikor a diákok és tanáraik egyaránt visszagondolnak az elmúlt időszakra. Az idei volt az első olyan év, amikor a technikumi osztályok 12. évfolyamai nincsenek a ballagók között. Ennek oka a szakmai képzési törvény változása. Emiatt ők majd jövőre ballagnak, így sokkal kevesebb diák kapja meg ez alkalommal a tarisznyát. Az itt megjelenő diákok számára az oktatás a Covidot követően már jelenlétben zajlott, így szorosabb kapcsolat és több közös élmény fűzi össze őket. Az évet nemcsak nagyszerű élmények, hanem kiemelkedő tanulmányi és sportesemények jellemezték – mondta el beszédében az iskola igazgatónője, Szabó Péterné. Továbbá kiemelte, szeretettel várják vissza a tanulni vágyó fiatalokat egy másik szakma vagy az érettségi megszerzésére. Végezetül Paul Coelho gondolatait adta útravalóul a végzős diákoknak: „Az élet egy utazás. rajtunk múlik, hogy miképp haladunk: csak áramlunk az árral, vagy követjük saját álmainkat.”

Kimagasló eredményeket értek el és elismerésben részesültek a következő diákok:

A CNC programozó, gépi és CNC forgácsoló, hegesztő, hűtő- és szellőzésrendszer-szerelő, központifűtés- és gázhálózat-rendszerszerelő tanulók közül: Dongó Levente János, Hideg Gábor, Kanalas László János, Krisztin Csaba, Lovas Alex, Német László, Papp Dániel és Válik János.

A villanyszerelők közül Petrovics Dominik, Rácz Martin Dávid és Rácz-Fodor Kevin.

Sporttevékenységükért Juhász Gergő és Kapás László Kristóf.

A cukrász és kereskedelmi értékesítők közül Gilicze Nóra, Kiss Edina Andrea, Tóth Zsófia Valentina és Pálfi Dóra.

Az asztalos, szociális ápoló és gondozó, gyermek- és ifjúsági felügyelő osztály tanulói közül Keserű Zoltán, Besze Zoltán, Mészáros László és Korom Balázs.

A festő-mázoló, tapétázó, kőműves és ács tanulók közül Sánta Attila, Dobrovszky Viktor, Forgó Dominik Mihály és Dobos János.

A szobafestő tanulók közül Zsikó Nikolett.

A bolti előkészítő osztályból pedig Polyák Szabolcs.

Tarjányi Lili

Fotó: Fantoly Márton
            

Kövessen minket a Facebookon is!