Helyi hírek 2014. december 20. 11:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Elismerést vehettek át az életmentő rendőrök

Képgaléria
Elismerést vehettek át az életmentő rendőrök
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Dávid Károly rendőr dandártábornok 2014. december 18-án a szolgálat terén nyújtott kimagasló teljesítményük miatt elismeréseket adott át két rendőrnek.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2014. december 2-án 17 óra 15 perckor Tasson, a Kunsági főcsatornánál három férfi horgászás közben szóváltásba keveredett, majd egyikük, F. Lajos egy késsel megsebesítette egyik vitapartnere kezét. A helyszínre néhány perc alatt kiérkező rendőröket észlelve a csatornába menekült F. Lajos.


A férfit felszólították az egyenruhások, hogy a saját életének, testi épségének megóvása érdekében jöjjön ki a hideg vízből. Ballai László r. őrnagy és Sebestyén István r. törzsőrmester a szolgálati felszerelésük és kabátjuk levételét követően bementek a nyakig érő vízbe, majd az életjelet alig adó férfit a part felé vitték.

Ballai László r. őrnagy, a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság csoportvezetője, valamint Sebestyén István r. törzsőrmester, a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság járőre tárgyjutalomban részesült.

 

Kövessen minket a Facebookon is!