Helyi hírek 2024. május 6. 14:45

Elkezdődtek az érettségi vizsgák

Képgaléria
Elkezdődtek az érettségi vizsgák
Megkezdődtek május 6-án az érettségi vizsgák, amelyek a héten és júniusban is folytatódnak. Az idei magyarérettségi első részében a diákoknak a Magyar Kultúra című folyóirat egyik szerzőjének könyvekről szóló szövegét kellett elemezniük. A szövegben megtalálható megállapításokat, érveket és álláspontokat kellett azonosítaniuk.

Emellett számos nyelvtani feladat is szerepelt, beleértve a leíró grammatikát és stilisztikát. Az új magyarérettségi irodalmi feladatlapján Antigoné és Ady Endre is szerepelt, továbbá a vizsgázóknak lyukas szöveges feladatként kellett többek között kiegészíteniük egy kapott költeményt. Végezetül a szereplők nevei alapján kellett meghatározniuk egy adott mű címét, műfaját és annak szerzőjét.

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégiumban 53-an, a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégiumban 135-en, a Közgé – Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikumban 94-en, a Móra Ferenc Gimnáziumban 160-an, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégiumban 58-an, míg a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégiumban 77-en vizsgáznak. Így Kiskunfélegyházán összesen 577-en adnak számot tudásukról.

V. B.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!