Helyi hírek 2024. május 7. 12:40

Textilből varrt álmok

Képgaléria
Textilből varrt álmok
Egyedi technikával készült képeiből nyílt kiállítása a kiskunmajsai Horváth Richárdnak május 6-án, a kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskolában. A gombokkal, selymekkel, csipkékkel díszített alkotások szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak és bemutatják a művész kreativitását és precizitását. A kiállítás május 30-áig tekinthető meg az intézmény aulájában.

A megjelenteket Szurmikné Emma, Richárd egykori matematikatanára köszöntötte az alábbi kedves szavakkal:

– Nagyon régen kezdődött a mi ismeretségünk, amikor még Ricsi az útkeresés elején tartott a Kossuth iskolában. Kollégista volt és részese a nagyon sikeresen működő Arany János Kollégiumi Programnak. Akkor még nagyon szerteágazó gondolatai voltak arról, mi lesz, ha nagy lesz: pék, cukrász, esetleg villanyszerelő? Az viszont már akkor is kiderült róla, hogy nagyon jó ötletei vannak. Kreatív, igazi közösségi ember és az érzéseit zenében, táncban, a színek világában tudja, akarja kifejezni. Ügyessége, merész ötletelése hamar az elsők közé repítette és az utolsó szakmai évben az iskolai diáknapon már a saját maga által készített kollekcióból divatbemutatót szerveztek. Ezen nemcsak diákok, hanem a tanárnők is vállaltak fellépést. Ricsi ezt a sikeres bemutatót ugródeszkának tekintette és az év júniusban már a városi bemutatót szervezte… Ricsi így a szakmai bizonyítványa mellé hírnevet is szerzett röpke három év alatt.

Nem állt meg az életútjának építésében. Leérettségizett, jogosítványt szerzett és az anyagi háttér megteremtése is fontos életcél lett számára. Öröm látni ezt a felfelé ívelő utat, amelyben a kitartás, a lendület, a tenni akarás adja az út apró köveit. Most már Budapestet is meghódította és néhány hónap leforgása alatt több fővárosi helyszínen is bemutatkozott. Szívből gratulálok és további sikeres életutat kívánok Ricsi!

V. B.
                 
Fotó: Fantoly Márton
               

Kövessen minket a Facebookon is!