Helyi hírek 2024. május 8. 10:35

Megjelent dr. Sinkó Melinda fiatalokról szóló könyve

Megjelent dr. Sinkó Melinda fiatalokról szóló könyve
Hajszálrepedések címmel megjelent dr. Sinkó Melinda iskolaorvos legújabb könyve, ami a tinédzser kor örömeit és nehézségeit dolgozza fel. Az írónő ezzel a könyvvel szerette volna közelebb hozni a korosztályokat egymáshoz. A novelláskötet lapjain keresztül a történetek és karakterek segítségével a fiatalok mindennapjaiba pillanthatunk be, megérthetjük azokat a belső vívódásokat, dilemmákat, amikkel ebben az életszakaszban küzdenek. Dr. Sinkó Melinda munkássága az empátia és megértés jegyében zajlik, hiszen bízik abban, hogy csak úgy lehetünk képesek segíteni és támogatni a fiatalokat, ha megértjük őket és az általuk átélt tapasztalatokat.

– Ez az első novelláskötete. Mi volt a célja a megírásával?

– Egy novella teljesen más élményt nyújt, mint egy regény vagy egy vers. Munkám során megismertem a tinédzser korosztályt, így amikor a saját gyermekeim is ebbe a korba léptek, megértőbb lettem velük szemben. Szerettem volna átadni ezt a beleélést a többi szülőtársnak és támogatást nyújtani a tizenéveseknek, hogy lássák, nincsenek egyedül a problémáikkal. Ez a korszak olyan, mint az áprilisi időjárás: kiszámíthatatlan és változékony hangulatú. Már nem gyerekek, de még nem is felnőttek. A tapasztalataim leírásával igyekeztem rávilágítani arra, hogy mindenki volt tini és hogy a generációk közötti konfliktusok természetesek és szokványosak.

– Miről szól a könyv?

– A könyvön belül 47 darab önálló, egymástól független történet található, így mindegyik magában is élvezhető olvasmány. A fejezetekben olyan vicces és komolyabb témák is szerepelnek, amik a tiniket érdeklik, vagy őket érinti. Szó esik benne szerelemről, mozaikcsaládról, vagy a magány megéléséről. Bízom benne, hogy mindenki talál benne olyan történetet, ami közel áll a szívéhez.

– Ezúttal is különleges borítót kapott a könyve. Ki rajzolta és hogyan kapcsolódik a történetekhez?

– Amikor megírtam a történeteket, odaadtam a fiamnak, Csollár Imrének, aki Kecskeméten grafikusnak tanul. Elolvasta az írásomat és egy ilyen manga stílusú rajz született meg a gondolataiban. Úgy vélem, a borító így nem csupán egy rajz, hanem egyfajta beavatás a könyv tartalmába, egy utazás a tinédzserkor misztikus és érzelmes világába.

– Aki el szeretné olvasni a könyvet, hol szerezheti be?

– A Holnap Magazin gondozásában jelent meg az e-könyv, a nyomtatott a Könyvgardróbban, illetve június 14-én, pénteken a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, a könyvbemutatómon is  lehetőség lesz megvásárolni.

V. B.
         

Kövessen minket a Facebookon is!