Helyi hírek 2024. május 9. 12:00

Látogatható a művészeti iskola növendékeinek tárlata

Képgaléria
Látogatható a művészeti iskola növendékeinek tárlata
A Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola fotó, videó, grafika és kerámia tanszakos hallgatóinak év végi kiállítása nyílt meg a Móra Ferenc Művelődési Központban május 8-án, szerdán.

Kis-Fekete Vilmos, a művészeti iskola igazgatója megnyitó beszédében elsőként megköszönte a Móra Ferenc Művelődési Központ vezetésének és minden munkatársának, hogy teret adtak a kiállításuknak, amelyben bemutathatják a város lakosságának azt a munkát, ami iskolájuk falain belül folyik. Elmondta, hogy tanáraik, Szabó Ildikó és Kőházi Gergő növendékeinek alkotásaival találkozhatnak a látogatók a tárlaton.

– A művészet mindig egy kicsit megfoghatatlan, úgy gondolom. Természetesen valamilyen szinten láthatóvá válik, hiszen a gyerekek kifejezik érzéseiket azokkal az eszközökkel, amit a kollégáim a kezükbe adnak, megmutatják, hogyan látják a világot. Úgy vélem, hogy az őstehetségeken kívül ez segítség nélkül nehezen megvalósítható. Természetesen nincs kizárva az sem, hogy a ma itt kiállított művek gazdái egykor világhírű alkotó művészekké válnak. Iskolánkban, az alapfokú oktatásban mindig az első lépéseket próbálják a kollégák segíteni. Megmutatják, hogyan induljanak el a növendékek ezen az úton. A képzőművészet tanszak intézményünk egyik legdinamikusabban fejlődő tanszaka, Szabó Ildikó kolléganőm áldásos tevékenységének köszönhetően. Ezt bizonyítja az is, hogy évközben egy újabb csoportot kellett létrehozni, mert olyan sokan érkeztek alkotni. Szerencsére megvannak hozzá a terek és jó látni azt, hogy évközben minden alkotótérben jó kedvvel végzi a feladatát mindenki.  A zavartalanság, a nyugodt körülmény teszi lehetővé, hogy a gyerekek fejében lévő gondolatok megtestesüljenek ezekben az alkotásokban és más emberek előtt láthatóvá váljanak. Azok, akik ezeket megtekintik, kicsit megismerkednek alkotójukkal, valamint betekintést kapnak némiképp az iskolánkban folyó művészeti oktatásba – fogalmazott Kis-Fekete Vilmos. Beszéde végén megköszönte a kollégák munkáját és minden szülőnek az egész éves támogatást.

A kiállításon a zeneművészeti tanszak növendékei is megmutatkoztak csellón, Kurai-Kis Szilvia tanárnő vezetésével.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
                

Kövessen minket a Facebookon is!