Helyi hírek 2024. május 13. 08:00

Iskolakezdésre befejeződik a Dózsa György utca felújítása

Iskolakezdésre befejeződik a Dózsa György utca felújítása
Megkezdődtek a munkálatok a Dózsa György utcán április végén, jelenleg a csapadékcsatorna-építés folyik. A vállalkozó iskolakezdésig, azaz szeptember 1-jéig szeretné befejezni a beruházást annak érdekében, hogy minél előbb helyreálljon a közlekedési rend a város legszélesebb, mintegy 8 méter szélességű útján.



A Dózsa György utca Kossuth utca felőli, 418 méteres szakaszának felújítása valósul meg a jelenlegi projektben, a Dózsa György Általános Iskolát érintve, a Bartók Béla utcai kereszteződésig. A beruházás során megtörténik egyrészt a meglévő út felújítása a meglévő aszfaltburkolat megerősítésével, továbbá az érintett szakasz elején és végén – a meglévő burkolat elbontását követően – új, méretezett pályaszerkezetet építenek, mindkét oldalon kiemelt szegéllyel.



Ezzel együtt a zártrendszerű csapadékvíz-elvezető rendszer és új víznyelő aknák építése is megvalósul. A játszótér mellett található parkoló burkolatát elbontják és térkővel építik újjá, de új térkőburkolatot kapnak a kapcsolódó kapubejárók és az említett parkoló előtti járdaszakasz is.



A városi útfelújítások következő állomásaként azért esett a választás éppen a Dózsa György utcára, mert forgalomtechnikai számítások szerint napközben ez a város egyik legforgalmasabb útszakasza, ahol bölcsőde, óvoda és élelmiszerbolt is található, ráadásul jelentős a külterületről ki- és bevezető szerepe is. Ugyanakkor a megújuló szakasz közvetlenül csatlakozik a jelenleg kivitelés alatt álló Zöld város projekt második üteméhez is.

Fotó: Fantoly Márton
              

Kövessen minket a Facebookon is!