Helyi hírek 2024. május 13. 10:00

Körkérdés: Mit gondol a városban zajló beruházásokról?

Körkérdés: Mit gondol a városban zajló beruházásokról?
A városvezetés aktív szerepvállalásával és a lakosság támogatásával az elmúlt években hatalmas átalakuláson ment keresztül Kiskunfélegyháza. Megújultak városrészek, utak és virágoktól pompázó parkok létesültek. Az elmúlt hetekben pedig elindult egy újabb fontos beruházás a Kossuth utcán és a környező utcákban, ami a városközpont megújulását célozza meg. Ezért mostani Körkérdés rovatunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy a város lakosainak mi a véleménye a szépítési munkálatokról.

Tóth Kálmánné (50)
– Nagyon tetszik a város megújult képe, de ennek eléréséhez sajnos rengeteg türelemre van szükség mindenki részéről. A mostani beruházás engem nem nagyon érint, mert csak ritkán járok arra, de szerintem kellő rugalmassággal kezelve a kényelmetlenséget, minden környékbeli vásárlás megoldható.



Eszik Tímea (51)
– A Zöld város projekt keretében néhány éve megújult Kiskunfélegyháza központja. A Kossuth utca is teljesen új arculatot kapott a Batthyány–Attila utcáig. Új térburkolatokat tettek le, csodálatos növények telepítése és gyepesítés is történt. Jelenleg az Attila utcától folytatódnak a munkálatok. Mint minden felújítás, átalakítás ez is kellemetlenséggel, felfordulással, bosszúsággal jár mind a gépjárműforgalom és parkolás, mind a kerékpáros forgalom szempontjából. Lezárások és forgalomelterelések nehezítik a napi közlekedést, de ez nem jelentős. Az érintett szakaszon az üzletek megközelíthetősége nehezebbé válhat, de azt látom, hogy a zavartalan nyitvatartás érdekében a kivitelezők erre is találtak megoldást. Ebben az időszakban a közlekedésben nagyobb odafigyelésre van szükség és több türelemre. Ha a munkálatok befejeződnek ezen a szakaszon is egy virágosabb, modernebb, szebb környezetet kapunk új padok, kandeláberek kihelyezésével, új kerékpárút elkészítésével, ami feledtetni fogja ezeket a bosszúságokat és kellemetlenségeket.



Tóth Péter (44)
– Pár hetente a családomat szoktam meglátogatni Kiskunfélegyházán, akik az érintett szakaszon laknak. A kocsival történő parkolás némi bosszúságot okoz, így abban bízom, hogy rövidesen járhatóbbá válnak az utcák és a nyáron már élvezhetjük a kiülős éttermeket és a kutyámmal sétálhatunk az amúgy nagyon szép Kossuth utcán.



Lénárt Edit (45)
– A Kossuth utcai üzletekbe valóban nehéz bejutni, de nem lehetetlen, csak tervezés kérdése az egész. Úgy látom, hogy igyekeznek a közlekedésre alternatívákat találni, azonban a napokban többször találkoztam könnyelműen és a KRESZ szabályait be nem tartva közlekedő emberekkel, akiknek felelőtlen viselkedése balesetveszélyes szituációkat eredményez. Remélem, hogy gyorsan fog haladni a beruházás és hamarosan visszakapjuk a belvárosunkat.



Kissné Vaszkai Edit (48)
– Véleményem szerint a Kossuth utcai közlekedés mindig nehézkes volt, mert nagyon sokan ezen az útvonalon járnak dolgozni, bevásárolni, vagy a gyerekeket viszik óvodába, iskolába. Egy ekkora városban, ilyen sok autótulajdonossal nagyobb türelemre lenne szükség. A feltúrt részek valóban fennakadást okoznak, de bízom benne, hogy gyorsan végeznek a munkások és mindenki visszakapja a kényelmét.

V. B.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!