Sport 2024. május 13. 16:00

Jobb játékkal döntetlen Kiskőrösön

Jobb játékkal döntetlen Kiskőrösön
A vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság a 27. fordulóval folytatódott, amelyben a Kiskunfélegyháza gárdája a Kiskőrösi LC otthonába utazott, hogy gyarapítsa a pontjainak a számát.

A vendégek célja többek között az volt, hogy feledtessék az elmúlt három mérkőzés okozta sokkot. Az pedig nem volt más, mint három vereség, igaz, az élvonalhoz tartozó csapatok ellen, tizenegy kapott és egyet sem rúgott gól volt. A találkozó elején a Kiskunfélegyháza az ötödik, a Kiskőrös pedig a kilencedik helyen állt a tabellán, de csak öt pont különbség volt a két csapat között. Az előjelek olyan szempontból jók voltak, hogy sérüléséből felépült Oroszi Dániel, és újra kezdett. És ha már pályára lépett, akkor gólt is szerzett a 12. percben, 0–1. Nem sokáig örülhetett a Félegyháza a vezetésnek, mert jó tíz perc múlva a hazai gárda Petrovics révén kiegyenlített, 1–1. Sajnálatos módon a játékvezető ebben a játékrészben nem volt a helyzet magaslatán, mert egy jogos tizenegyest nem adott meg a Kiskunfélegyházának, és egy kiskőrösi durva szabálytalanságot is csak piros lappal „jutalmazott”. Az első félidő végén Erőst durván felvágták, ami után a csatár már nem is tudta folytatni a játékot, és a sérülés miatt pihenésre lesz szüksége. Igaz, a következő Tiszakécske elleni hazai mérkőzésen különben sem játszhatott volna, öt sárga lapja miatt.

A második félidő elején megszerezte a vezetést a Kiskőrös, még pedig Vén Balázs révén, aki az elmúlt időszakban még a Kiskunfélegyházát erősítette, baloldali védőként. Egy baloldalról keresztbe lőtt labdát könnyedén passzolt a kapuba, 2–1. A gól kapcsán a vendégek nagy nyomást helyeztek ellenfelükre, aminek meg is lett az eredménye, mert Szabó Dávid a 64. percben kiegyenlített, 2–2. Ebben a játékrészben több helyzetet is kidolgozott a Kiskunfélegyháza, de több alkalommal sem sikerült betalálni a kiskőrösi kapuba. A három kudarc után azonban reményt jelent a döntetlen, és az is, hogy Oroszi újra egészséges. Igaz, nem játszotta végig a kilencven percet, de jól és eredményesen szállt be a mérkőzésbe és látszott rajta, hogy hiányzott már neki a játék. A gólon kívül is volt még lehetősége, de azokat nem tudta értékesíteni.

– Végeredményben pozitívabb meccset sikerült játszanunk. Végig győzelemre próbáltunk törekedni a mérkőzésen. Ehhez nem sok hiányzott, de hozzátenném, hogy a hazai csapat is elég nyílt játékot játszott. Nem nagyon szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni, de az első félidei tevékenységükkel befolyásolták a találkozó képét. Persze tudjuk, hogy van ilyen is, de nehéz megemészteni. Megyünk tovább, mert még három forduló van hátra. Azt gondolom, hogy viszonylag jobb előjelekkel tudjuk fogadni a következő játéknapon a Tiszakécskét. Talán egy jó játékkal bele is tudunk majd szólni a bajnokság végkimetelébe – mondta a találkozó után Némedi Norbert vezetőedző.

Kiskőrösi LC–Kiskunfélegyháza: 2–2 (1–1)

Kiskőrös, vezette: Bacsi Noel (Stefánovits Gábor, Tóth Sándor)
Kiskőrös: Brada – Szedmák, Pekker, Dulai (Pecznyik 79.), Petrovics (Torgyik 66.), Godslove (Salami 70.), Lajkó, Vén, Csáki, Hompót, Barkóczi.

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Magony, Erős (Nagy D. 46.), Oroszi (Kurgyis 67.), Nagy V., Szabó D., Kanyó, Urbán, Szabó P., Kőrös, Molnár (Marsa 70.).
Vezetőedző: Némedi Norbert.

Gól: Petrovics a 21., Vén az 50. illetve Oroszi a 12., Szabó D. a 64. percben.

Sárga lap: Szedmák 14., Vén 19., Pekker 26., Csáki 38. illetve Szabó P. 26., Erős 40. perc.

Legközelebb május 18-án, szombaton lép pályára a Kiskunfélegyháza, amikor is a listavezető Tiszakécske II. csapatát fogadja 17.30 órai kezdettel.
               

Kövessen minket a Facebookon is!