Program 2024. május 13. 18:00

Könyvek Klubja: Május 1. New Yorkban

Könyvek Klubja: Május 1. New Yorkban
Francis Scott Fitzgerald: Május 1. New Yorkban című elbeszélését ismerteti dr. Szabó Imre filozófus a Könyvek Klubja soron következő alkalmán, május 14-én, kedden 16:30-tól. A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár eseménye nyitott, bárki bekapcsolódhat a klub munkájába.

Borítókép: dartreview.com

F. Scott Fitzgerald, az amerikai irodalom egyik legkiemelkedőbb alakja. Életművével és stílusával mély nyomot hagyott az irodalom történetében. Az író gyakran feszegette az amerikai álom és a társadalmi elit problémáit, miközben érzékenyen ábrázolta az emberi kapcsolatok bonyodalmait és az egyéni vágyakat.

A Május 1. New Yorkban című elbeszélése is a 20. század eleji amerikai társadalom jellegzetességeit és ellentmondásait tükrözi. A történetben megjelenő karakterek és események által Fitzgerald újra feszegeti az amerikai álom fogalmát és a társadalmi osztályok közötti szakadékot.

A történetben a városi élet zajában és nyüzsgésében egyetlen nap eseményeit követjük végig, miközben a szereplők vágyakoznak valami mélyebb érzelmi kapcsolatra és értelmes életre.

V. B.
         

Kövessen minket a Facebookon is!