Helyi hírek 2014. december 21. 09:40

Sikeres évzárás, reményteli évkezdés

Képgaléria
Sikeres évzárás, reményteli évkezdés
Annak ellenére, hogy sok nehézséggel kellett megküzdeni, sikeresen zárja a 2014-es évet az Integrál Zrt. a baromfi ágazatban és a kereskedelmi hálózatában egyaránt. Dr. Horváth Sándor elnök-vezérigazgató arról számolt be, hogy árbevételük remélhetően eléri a nettó 11 milliárd forintot, ami azt jelenti, hogy eredményesebbek lesznek, mint az előző évben.

Az év végéhez közeledve arról kérdeztük a vezérigazgatót, hogy milyen reményekkel indulnak a 2015-ös évnek.

- Az Integrál Zrt. a város és a régió szempontjából is meghatározó cég. Jelenleg 450 főt foglalkoztat. Idén 30 fővel tudtuk növelni az alkalmazottak számát, és reméljük, hogy jövőre sikerül megvalósítanunk fejlesztési, beruházási elképzeléseinket, ezzel pedig újabb munkahelyeket teremthetünk – kezdte mondandóját a vezérigazgató. El kell mondani azt is, hogy a konkrét alkalmazottakon kívül a cégünk által koordinált szervezet – amely a hízott kacsa és liba tartásához, feldolgozásához kapcsolódik – közel 1000 családnak biztosít munkalehetőséget, biztos anyagi hátteret, ezáltal pedig megélhetést – tette hozzá.

- Az Integrál nem is olyan régen új üzletet nyitott Pálmonostorán. Ez azt jelenti, hogy a kereskedelemben is látnak jövőt? -

Igen. Azt gondoljuk, hogy a kiskereskedelemben a magyar üzletláncoknak, azon belül a Coop-nak (amelyhez mi is tartozunk), helye kell, hogy legyen. Ezt a vásárlók is igénylik. Nem állítom, hogy nincs igény a nagy bevásárlóközpontokra, de mi mást kínálunk. A mi üzleteink a kényelmi boltok kategóriájába tartoznak. Ez azt jelenti elsősorban, hogy közel vagyunk a vevőinkhez. Vásárlóinknak nem kell utazni, készülődni ahhoz, hogy beszerezzék a naponta szükséges dolgokat. Mindehhez széles választékot és jó árat biztosítunk, és ami legalább ennyire lényeges, elsősorban magyar termékekből. Az üzletfilozófiánkhoz hozzátartozik az is, hogy a boltokban vevőközpontúságot alakítsunk ki. Olyan hangulatot teremtsünk, hogy ha a vevő betér a boltba, legyen kedve beszélgetni az eladóval, esetleg tanácsot kérni tőle, hogy melyik portékát ajánlja jobban. A régi fajta kereskedelmet szeretnénk visszahozni, és ezzel a szemlélettel merünk új boltokat is nyitni.

- A kereskedelem területén tehát optimisták. Ugyanez jellemző a baromfi ágazatra is?

- Bizakodóak vagyunk. Elsősorban azért, mert meggyőződésünk, hogy aki az élelmiszeriparban hosszútávon gondolkodik, az jó döntést hoz. Kedvező a helyzet export szempontjából is. Az elmúlt időszakban vásárlóink között megjelentek a távol-keleti országok is. Ezen kívül a régióban olyan egészséges iparszerkezet van kialakulóban, amelyben a élelmiszeripar fontos szerepet kap. Vannak ígéretek arra, hogy az ágazatot pályázati lehetőségekkel is támogatni fogják. Ezekkel természetesen mi élni fogunk.

- Tehát az Áfész háza táján jövőre is lesz elegendő munka, teendő.

- Ez biztos. Törekvéseinknek akkor van értelme, ha egy olyan munkavállalói csapatot tudunk kialakítani, akik azonosulni tudnak céljainkkal. Büszkén mondhatom, hogy jelenlegi dolgozóink nagy többsége ilyen, akár a baromfi ágazatról, akár a kereskedelmi részlegekről van szó. Ezt a jó, sokszor feszített munkát igyekszünk honorálni is. Az év végén például úgy, hogy minden fizikai dolgozó egy havi munkabért kap jutalomként.

- Végezetül arról, hogy az ÁFÉSZ - az eddigiekhez hasonlóan – jövőre is támogatja a város legnagyobb gasztronómiai eseményét, a Libafesztivált.

- Örömmel támogattuk a rendezvényt eddig is, hiszen tapasztaljuk, hogy az évek során régiós, sőt országos eseménnyé nőtte ki magát. Szívesen segítjük a szervezőket annak érdekében, hogy ne szakadjon meg a hagyomány, és minél színvonalasabb programokkal fogadja Kiskunfélegyháza a Libafesztivál vendégeit.

s-r

Kövessen minket a Facebookon is!