Sport 2024. május 23. 16:00

Nemzetközi versenyen bizonyítottak bokszolóink

Nemzetközi versenyen bizonyítottak bokszolóink
Egerben versenyeztek a Kiskunfélegyházi Papp László Ökölvívó Akadémia bokszolói. A május 13. és 17. között megtartott nemzetközi 73. Bornemissza Gergely Emlékversenyen két kiskunfélegyházi sportoló mérettette meg magát.



A 16 nemzet 381 ökölvívóját felvonultató eseményen a megjelent országok legeredményesebb versenyzői húztak kesztyűt. Kiskunfélegyházát Mészáros Dominika Rita és Tajti Márkó képviselte. Dominika serdülő leány 60 kilogramm súlycsoportban az előkelő első helyet szerezte meg, Tajti Márkó junior férfi 54 kilogramm súlycsoportban első mérkőzésén pontozással, 3:2 arányban alulmaradt a tavalyi serdülő Európa-bajnoki ezüstérmessel szemben. A mérkőzés kiegyensúlyozott és nagyon szoros volt, az első menetben Márkónak sikerült eltalálnia és megtántorítania egy jobbhoroggal szlovák színekben versenyző ellenfelét. Őt a rutinja mentette meg a menetben, a rászámolás ellenére „túlélte” azt. A szlovák a folytatásban inkább a biztonságra helyezte a hangsúlyt, a harmadik menetben pedig kihasználva rutinját, győztes pontokra tett szert és a javára fordította a mérkőzést.

Ramocsa Sándor vezetőedző úgy véli, hogy két versenyzőjük által elért nemzetközi siker méltó mind Kiskunfélegyháza, mind Papp László nevéhez. Hangsúlyozta, hogy a Papp László Ökölvívó Akadémia a versenysport elkötelezett híve, amit eredményeik is tükröznek.

Z. A.
            

Kövessen minket a Facebookon is!