Helyi hírek 2014. december 21. 07:15 Forrás: Sarlós Boldogasszony Templom Plébánia

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Advent negyedik vasárnapjával magunk mögött hagyjuk az adventi szent időt, véget ér a karácsonyt megelőző készülődési időszak. A küszöbön álló karácsonyi ünnepkör előtt számba vehetjük a megtett lelki utat, ugyanakkor lehetőségünk van kijavítani a készülődés folyamán előfordult mulasztásainkat.
1.) Vasárnap (dec.21.) délután 3 órakor szentségimádás lesz templomunkban. December 23.-ig minden nap hajnal fél 6-tól a Szállást keres a Szent Család ájtatosságot, imádkozzuk.

2.) December 22-én hétfőn karácsonyi betegellátás lesz. Akik tudnak környezetükben idős, beteg emberekről, akik az ünnepek előtt szeretnének szentségekhez járulni, jelezzék a plébánián.

3.) December 24.-én lesz az idei advent utolsó hajnali szentmiséje. Ezen a napon hajnal fél 6-tól reggel 8 óráig gyónási lehetőséget biztosítunk.

4.) Kérjük a kedves testvéreket ünnepek előtt végezzék el a szentgyónást, mert ünnepek alatt nem lesz minden szentmisén gyóntatás!

5.) Szeretettel hívunk mindenkit december 24-én, szerdán délután 3 órakor, és éjszaka 11 órakor kezdődő pásztorjátékra. A délutáni előadásra külön szeretettel hívjuk a gyermekeket, a családokat.

6.) December 26-án, Szent István diakónus ünnepén, karácsony második ünnepnapján vasárnapi miserendet tartunk.

7.) December 27-én, Szent János apostol ünnepén, a délután 4 órai szentmise keretében borszentelést végzünk.

8.) December 28-án, Szent Család ünnepén, a délelőtt fél 11 órai szentmisén családok megáldása lesz.

9.) Karitász vásár nem lesz majd csak újévben.

10.) Akik a jövő évben szeretnének házasságot kötni, azok jelentkezését várjuk a plébánia hivatalban.

11.) Jövő évre szentmiséket lehet íratni a plébánia hivatalban.

12.) Szentföldi zarándoklatra hívjuk a kedves testvéreket, ami 2015. február 9-től indul. Jelentkezni lehet a plébániai hivatalban.

13.) Egyházközségünk nagy sikerre való tekintettel ismét megrendezi 2015, február 14-én Vőfély–Zenész találkozóját a Constantinum sportcsarnokban. Jegyek elővételben 3000 forintért kaphatók a sekrestyében, plébánia hivatalban, és a plakáton feltüntetett helyeken. Tombola felajánlást szívesen elfogadunk, amit előre is köszönünk.

14.) Szeretettel ajánljuk az Ótemplom harangjairól szóló kiadványt, ami a naptárakkal, kalendáriumokkal, gyógyteákkal és szentelt borokkal együtt megvásárolhatók a kijáratnál. A szíverősítő és stressz oldó teák megérkeztek.

15.) Isten éltesse mindazokat, akik a héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat, Isten gondviselő jósága kísérje őket egész életükben.

 

Kövessen minket a Facebookon is!