Helyi hírek 2024. május 21. 14:00

Roma Kulturális Fesztivált szervezett a nemzetiségi önkormányzat

Képgaléria
Roma Kulturális Fesztivált szervezett a nemzetiségi önkormányzat
A Kiskunfélegyházi Roma Nemzetiségi Önkormányzat kulturális fesztiválra várta az érdeklődőket május 18-án, szombaton az Alpári út 1/b szám alá.

Az eseményt minden évben megrendezik – mondta el lapunknak Szabó Elizabeth alelnök. Hozzátette: a közösségépítő rendezvény az összetartás érzését erősíti, ahol a roma kultúra és hagyományok ápolása a fő szempont a szervezés során. Ezeken az összejöveteleken a gyerekek, a fiatalok megszólítása is rendkívül fontos, hiszen nemcsak bemutatják számukra hagyományaikat, de maguk is aktív részesei lesznek így az eseményeknek. A Roma Kulturális Fesztiválon a gasztronómia, a zene, a tánc tölti ki a napot, ahol romák és nem romák egyaránt jól érzik magukat, hiszen mindenki szívesen látott vendég.

A rendezvényen megjelent Balla László, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának alpolgármestere valamint Buza Flórián, a Kiskunfélegyházi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Köszöntőjükben mindketten hangsúlyozták, hogy a két önkormányzat közötti gyümölcsöző kapcsolat folytatására törekednek, és – ahogyan az elmúlt években – úgy a jövőben is a kölcsönös segítségnyújtás lesz fontos eleme munkájuknak.

A nap folyamán buborékshow és kézműves foglalkozás is várta a legkisebbeket, a színpadon pedig színvonalas produkciók követték egymást. Roki és Cuki után az ismert Halasi Csillagok Cigány Táncegyüttes teremtett fergeteges hangulatot, majd az est az országosan ismert Pesti Fiúk produkciójával zárult, ahol Andris és Szabrina a pop és folklór műfajában két és fél órás koncerttel örvendeztette meg közönségét és változtatta percek alatt táncházzá a rendezvénysátrat.

A Kiskunfélegyházi Roma Nemzetiségi Önkormányzat jóvoltából körülbelül 250 adag csülkös káposzta és szürkemarha-pörkölt készült el, amit a látogatók jóízűen elfogyasztottak.

Z. A.
       
Fotó: Fantoly Márton
                 

Kövessen minket a Facebookon is!