Helyi hírek 2024. május 19. 14:00

Óvodások mutatták meg tehetségüket a Móra-illusztrációs pályázaton

Képgaléria
Óvodások mutatták meg tehetségüket a Móra-illusztrációs pályázaton
Az óvodás korosztálynak hirdetett rajzpályázatot a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület azzal a nem titkolt szándékkal, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsék Félegyháza szülöttének gyermekek számára írt könyveit. Az író halálának 90. évfordulójára emlékező programsorozat részeként a legkisebbek a Zengő ABC című mondókás könyvből nyertek inspirációt, és készítettek a számukra legkedvesebb Móra-íráshoz illusztrációt.

A felhívásra nyolc óvoda küldött be pályamunkákat. Az ünnepélyes eredményhirdetést május 18-án rendezték meg a Szakmaközi Művelődési Házban, ahol a Rosta Ferenc kulturális alpolgármesterből és Rácz Lászlóné rajztanárból álló szakmai zsűri választotta ki a díjazott műveket. Az alkalomra rendezett tárlaton valamennyi pályamunkát kiállították.  

Rácz Lászlóné Edit értékelő beszédében elmondta, hogy különleges élmény volt látni azt a mesevilágot, ami a gyermekek képzeletében a művek meghallgatása után felépült, majd papírra került. A szakember hangsúlyozta: nagyon fontos az apróságok fejlődésének szempontjából a rajzolás, mert rajzkészségük mellett fejleszti a finommotorikát, a figyelmet és a vizuális koordinációit is.

A zsűri értékelése alapján a következő eredmény született:

Bercsényi utcai Óvoda Vackor csoportja – Véninger Linetta

Constantinum Intézmény Katolikus Óvoda – Tóth Péter

Dózsa Óvoda Mókus csoportja – Lantos Gergő

Kossuthvárosi Óvoda – Kómár Sára

Móra utcai Óvoda – Kabai Hanna

Móravárosi Óvoda – Lantos Réka

Nagyszőlő úti Óvoda – Horváth Helena

Szegedi úti Óvoda – Szegfű Regina Vivien

Kállainé Vereb Máriától, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnökétől azt is megtudtuk, hogy a legszebb 10 rajz eredeti példányát a május 25-i Móra-találkozón a Móra család tagjainak ajándékozzák.

T. L.

Fotó: Fantoly Márton
             

Kövessen minket a Facebookon is!