Helyi hírek 2024. május 22. 10:00

Megnyílt az érdeklődők előtt a városháza tornya

Képgaléria
Megnyílt az érdeklődők előtt a városháza tornya
Nagy volt az érdeklődés az első szervezett városházi toronylátogatás iránt. A május 21. és 26. közötti időszakban, a Városalapítók hete eseményeinek részeként meghirdetett toronylátogatás különleges élményt nyújt mindazoknak, akik Kiskunfélegyháza madártávlati látképét szeretnék megtekinteni.

A patinás épületrészben a Közgé turisztikai szakos diákjai vezetik körbe a résztvevőket, lehetőséget adva arra, hogy megismerjék az évszázados épület történetét és gyönyörködjenek a torony lenyűgöző panorámájában. A látogatók betekintést kapnak az épület születésének kulisszatitkaiba, emellett egy új perspektívából nyílik lehetőségük megtekinteni a város nevezetes épületeit és parkjait. A program végén a látogatók kérdéseket tehetnek fel, amelyekre a diákok készségesen válaszolnak, további érdekes részleteket tárva fel a város múltjáról és jelenéről.

Ez az esemény nemcsak a résztvevők számára nyújt maradandó élményt, hanem a diákok számára is értékes tapasztalatot jelent a turizmus és idegenvezetés területén, fejlesztve kommunikációs készségeiket és elmélyítve ismereteiket saját városuk történetéről és kulturális örökségéről.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
            

Kövessen minket a Facebookon is!