Helyi hírek 2024. május 23. 07:00

Megtartották a májusi bizottsági üléseket

Képgaléria
Megtartották a májusi bizottsági üléseket
A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság és a városháza tárgyalóiban tartották meg a városüzemeltetési és környezetvédelmi, a művelődési és szociális, a jogi és a gazdasági bizottságok üléseit, május 21-én és 22-én, hogy előkészítsék és megvitassák a május 23-ai képviselő-testületi ülés napirendi pontjait.

– A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság tárgyalójában tartottuk meg a kihelyezett bizottsági ülésünket, ahol Tarnóczy László rendőr ezredes, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vezetője és Leiz Gábor tűzoltó alezredes, a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetője megtartotta éves beszámolóját. Az ülésen részletesen áttekintettük az elmúlt év biztonsági és tűzvédelmi statisztikáit, valamint a jövőre vonatkozó terveket. Tarnóczy ezredes kiemelte a rendőrség közösségi programjainak fontosságát és beszámolt a bűnmegelőzési intézkedések eredményeiről, míg Leiz alezredes a tűzoltóság gyors reagálóképességét és az elvégzett tűzvédelmi ellenőrzések hatékonyságát hangsúlyozta. Az ülés végén a résztvevők megvitatták a további együttműködési lehetőségeket a helyi közösség biztonságának fokozása érdekében – tudtuk meg Bense Zoltán bizottsági elnöktől.

Hat napirendi pontot tárgyalt a művelődési és szociális bizottság, amelynek megbízott elnöke, dr. Kiss Ákos Csaba az alábbiakat emelte ki: – A bizottság minden napirendi pontot egyhangúlag elfogadott és javasolt a testületnek. Külön kiemelném azt a pontot, amely az Idősekért, Fogyatékosokért és Rászorultakért Alapítvány támogatásának módosításáról szólt. Eszerint a bizottság tagjai egyöntetűen hozzájárultak ahhoz, hogy az alapítvány 100 ezer forintos támogatásban részesüljön.

– Bizottságunk az egyebek mellett három napirendi pontot vitatott meg: az egyik Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának 2024. évi költségvetési rendeletének módosításáról, a másik az önkormányzat közművelődési feladatellátásáról szóló rendelet módosításáról szólt – összegezte az elhangzottakat dr. Réczi László bizottsági elnök.

– Az egyebekkel együtt összesen kilenc napirendi pontot vitattunk meg. A Sirius Media Kft. hatmillió forintos kérelmét a testület egyhangúlag támogatta. Emellett döntést hoztunk Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának 2024. évi költségvetési rendeletének módosításáról is. Fontos kiemelni, hogy városunk pénzügyi helyzete stabil, amit az is bizonyít, hogy 200 millió forintos általános tartalékkal rendelkezünk, miközben több mint másfél milliárd forint értékű beruházás zajlik Kiskunfélegyháza szépítésére. Szó esett még az önkormányzati ingatlanok bérbeadásáról is – foglalta össze Horváth Gábor, a gazdasági bizottsági ülés megbízott vezetője.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton és V. B. 
           

Kövessen minket a Facebookon is!