Helyi hírek 2024. május 22. 17:00

Közlekedésrendészeti hírek Bács-Kiskunból

Közlekedésrendészeti hírek Bács-Kiskunból
Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2406-an lépték át. A szabálytalankodóknak legalább 39 ezer forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám lesz olyan, aki ettől magasabb összegű büntetésre számíthat. Annak a sofőrnek, aki az 53-as számú főúton 90 km/h helyett 193 km/h-val közlekedett, 260 ezer forintot kell fizetnie. Ugyanekkora összegű büntetésre számíthatnak azok az autóvezetők is, akik az 5-ös számú főút kecskeméti szakaszán lépték át a megengedett sebességhatárt.

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 54 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 22 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; közülük négyen balesetet okoztak.

Május 14-én, Tompa külterületén egy 54 éves helyi lakos közlekedett autójával. A férfi nem tett eleget jobbratartási kötelezettségének, ezért a járműve érintőlegesen összeütközött egy szemből – szabályosan – érkező kocsival. A rendőri intézkedés során kiderült, hogy a férfi a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt fogyasztott.

Az 5213-as számú úton május 18-án reggel egy férfi az autójával árokba hajtott és felborult. A baleset következtében könnyebben megsérült, és az is kiderült, hogy ittasan vezetett, így a járőrök mintavételre előállították.

Kecskeméten egy quaddal közlekedő férfi szenvedett súlyos sérüléseket május 19-én ittassága miatt. Ő egy kereszteződésben vesztette el az uralmát a járműve felett, és felborult.  

Az ittas vezetés a legkirívóbb közlekedési jogsértések közé tartozik, éppen ezért jár a jogosítvány bevonásával, azaz a vezetési jogosultság ideiglenes vagy végleges visszavonásával.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, amely a szeszesital-fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a vezetése megkezdése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, illetve olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

… hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!
         

Kövessen minket a Facebookon is!