Helyi hírek 2024. május 24. 07:00

Deutsch Tamás EP-listavezető látogatott városunkba

Képgaléria
Deutsch Tamás EP-listavezető látogatott városunkba
A békepárti politika és az európai parlamenti választás fontosságára hívta fel a figyelmet Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője május 23-án, Kiskunfélegyházán. A politikus Lezsák Sándorral, az Országgyűlés alelnökével, Kiskunfélegyháza és térsége országgyűlési képviselőjével és Csányi József polgármesterrel közösen tartott tájékoztatót.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti országjárásához kapcsolódó sajtótájékoztatóján Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy a 2024-es európai parlamenti választásnak különösen nagy a tétje, hiszen háborús helyzet van Európában, ami energiaválságot és békétlenséget hozott.

– Az európai parlamenti választások kiemelt figyelmet érdemelnek, hiszen a megválasztott magyar politikusok arra kapnak felhatalmazást, hogy hazánkat az Európai Parlamentben képviseljék. Hiszem, hogy az európai nemzet megalapítói Magyarországnak és Európának is békét és konzervatív jövőt szántak, ahol gyermekeinket békében tudjuk nevelni, ahol hosszú távú, előremutató jövőt tudunk nyújtani számukra – fogalmazott.

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője arról beszélt, hogy az idei lesz az ötödik európai parlamenti választás.
– A magyar polgárok nagy többsége eddig négy alkalommal is a Fidesz-KDNP jelöltjeinek adott bizalmat. Ezt azzal érdemeltük ki, hogy nekünk Brüsszelben is Magyarország az első. A magyar polgároktól kapott bizalom arra teremt lehetőséget, hogy a magyar nemzeti érdeket képviseljük a lehető legkövetkezetesebben, legharcosabban, ha kell konfliktust, vitát, küzdelmet is vállalva – hangsúlyozta.

A 2024-es európai parlamenti választás fontossága kapcsán arról is beszélt, hogy az egyik leglényegesebb és minden ember személyes életét érintő kérdés az alapvető tétje az idei választásnak.
– A tét nem más, mintsem, hogy továbbra is a háború felé halad Európa, vagy pedig bekövetkezik egy gyökeres politikai fordulat, és Európában a békepárti álláspont erősödik fel a politikai döntéshozatalban is. A magyar polgárok elsöprő többsége békepárti állásponton van, azt várná el a politikusok mindegyikétől, hogy azért tegyen, hogy mielőbb fejeződjön be az ukrajnai háború, legyen fegyverszünet, kezdődjenek béketárgyalások.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, Kiskunfélegyháza és térsége országgyűlési képviselője Gyóni Géza Csak egy éjszakára című versére hivatkozva mondta: – A háborúpártiaknak üzenem: csak egy éjszakát éljenek meg a háború poklában, és megváltozik a véleményük, és talán lesz közöttük, aki erősíti majd a háborúellenes Fidesz-KDNP akaratát. Nagyon bízunk abban, hogy egyre többen döbbennek rá, hogy mi a tétje ennek a választásnak.

A sajtótájékoztatót követően Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője a Móra Ferenc Művelődési Központban tartott fórumot az európai parlamenti választás fontossága kapcsán.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton
                        

Kövessen minket a Facebookon is!