Helyi hírek 2024. május 25. 07:00

Generációk buliztak pénteken este

Képgaléria
Generációk buliztak pénteken este
Korda György és Balázs Klári nagykoncertjével zárult a Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál pénteki napja.

Már egy órával a koncert kezdése előtt elfoglalták a rajongók az első sorokat, hogy kedvencüket minél közelebbről láthassák. A kezdés előtti fél órában pedig már hatalmas tömeg gyűlt össze a nagyszínpad előtt. A szervezők meglepetése volt, hogy a várakozás utolsó harminc percét Dj Dominique szettjével töltötték meg. A közönség ennek köszönhetően tökéletes koncerthangulatban és hatalmas tapssal köszöntötte a pontban kilenckor színpadra lépő Korda Györgyöt és Balázs Klárit.

Az eseményen generációk tapsoltak és táncoltak, ami a házastársak több évtizedes munkájának és a közönségszeretetének köszönhető. A Fonogram-díjas házaspár fiatalokat meghazudtoló energiával és lendülettel adott másfél órás koncertet. A repertoárban igazi kedvencek kaptak helyet, hiszen elhangzott többek között a Gyengéden ölelj át, a Reptér, a Mamma Mia, a Nap kapujában, a Lady N vagy a Találd ki gyorsan a gondolatom.

A koncert után a hangulatot tovább fokozta Dj Dominique, aki Fergeteg Partyval, igazi retro hangulattal és vendégekkel várta a péntek éjjeli bulizni vágyókat.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton 

A Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál május 25-i, szombati programjai: 

9 és 18 óra között a MÁV Zrt. programjai a vasútállomáson: látogatható a külsős forgalmi iroda, KÖFI irányító, terepasztal, telefonkészülékeket, optikai kábelmérőt, szálhegesztőt, nyomvonal-kereső műszereket mutatnak be. Az I. vágányon járműbemutató, a XVIII. vágányon egy szerelőkosaras jármű mutatkozik be, a szerelőkosárból megtekinthető a városi panoráma. Szimulátoron kipróbálható a központi forgalomirányítás, emellett színezőkkel, vasúti totóval várják a látogatókat. Keretes emlékkép készíttetésére is lehetőség nyílik. A Vasúttörténeti Alapítvány jóvoltából kipróbálható a hajtányozás.

9.00 Móra-találkozó – köszöntés a városházán, 10 órától Móra-homokszobor-avatás a Petőfi-téren, 11.30-tól III. Móra-találkozó – Szakmaközi Művelődési Ház

9.00 XXXI. Kiskun Kupa – Petőfi-emlékfutam
Hősök Parkja

9.30 Turul Koppány Íjászai Egyesület történelmi jurtafalu ünnepi megnyitója, gyermekfoglalkozások, kiállítások
Kossuth iskola előtti zöldterület

10 és 20 óra között Gyermekbirodalom a Rocktár előtt

14.30 Mazsorett felvonulás a főutcán és fesztivál a Kossuth iskola tornatermében

17.00 „Két víz köze – értékek a Duna-Tisza közén” címmel kiállításmegnyitó.
A kiállítást megnyitja: Berei Andrea, a Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület elnöke
Móra Ferenc Művelődési Központ

18.00 „Járd ki lábam, járd ki most…” a Padkaporos Táncegyüttes és a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola Néptánc tagozatának gálaműsora
Művelődési központ színházterme

Színpadi programok / sportcsarnok parkoló

10.00 Alma együttes koncertje

15.00 Peter Sramek műsora

17.00 Radics Gigi műsora

19.00 Palcsó Tamás műsora

21.00 WELLHELLO élő koncert

23.00 DJ Tomx műsora

Kísérőprogramok: borutca, vendéglátó egységek, vidámpark

Főtámogató: OTP Bank Nyrt.

Támogatók: Dél-100 Kft., Félegyházi Pékség Kft., MÁV Zrt., Móra Ferenc Művelődési Központ, Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület, Rollsped Kft., Félegyházi Közlöny, Rádió Smile, Rádió 1 Sirius, Petőfi Népe, Info Kiskunfélegyháza, Szuperinfó, Honlapot.hu
                                 

Kövessen minket a Facebookon is!