Helyi hírek 2024. május 25. 17:20

Gyerekzsivajtól hangos a város

Képgaléria
Gyerekzsivajtól hangos a város
A Városalapítók hete alkalmából fajátékokkal, kézműveskedéssel, körhintákkal, csúzlizdával és íjászbemutatókkal várják a család apraját és nagyját a Rocktár előtt. Kicsik és nagyok egészen vasárnap este 20 óráig játszhatnak a Gyermekbirodalomban.

Idén sem unatkoznak a gyermekek a Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztiválon. A Rocktár előtti területen a Kalandozó Komédium történelmi fajátékait próbálhatják ki. Az ügyességi feladatok mellett a varrás és vasalás fortélyaival is megismerkedhetnek, a meleg időben pedig horgolt és fából készült fagyikból, fánkokból és süteményekből válogathatnak kedvükre. Időutazásra hív mindenkit Kádár Ferkó fotószínháza, Paprika Jancsi csúzlizdája és Néder Norbi fakörhintái.

A kézműves sátorban több mesterséget is kipróbálhatnak az ügyes kezű gyerekek. Bárki készíthet magának gyöngyökből és fonalból nyakláncot, karkötőt, vagy tűzzománcmedált, de kavicsot és üveget is lehet festeni. A gyertyamártás technikáját és a tésztakészítés lépéseit is megismerhetik a fiatalok, a különféle lisztektől és a tésztagyúrástól kezdve egészen a csigatészta tekeréséig.

Sokak örömére idén sem hiányzik a Gyermekbirodalomból az arcfestés és a csillámtetoválás.

A Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium előtti zöldterületen a hagyományőrzés jegyében a Turul Koppány Íjászok látványos történelmi jurtafaluja csalogatja az érdeklődőket. A gyöngyfűző és makramé kiállításon túl íjászbemutatókkal, lövetéssel, történelmi kiállítással és gyermekfoglalkozásokkal várják a kicsiket és nagyokat.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton
    

Kövessen minket a Facebookon is!