Helyi hírek 2024. május 25. 17:00

Izgalmas programokkal várja a családokat a MÁV

Képgaléria
Izgalmas programokkal várja a családokat a MÁV
Egész napos programokkal várja az érdeklődőket a vasútállomáson a Magyar Államvasutak Zrt., május 25-én és 26-án. A látogatók 9 és 18 óra között számos izgalmas és interaktív tevékenységben vehetnek részt, amelyek során közelebbről is megismerkedhetnek a vasúti közlekedés kulisszatitkaival.

– A MÁV is csatlakozott a Városalapítók heti programsorozathoz, ugyanis a kiskunfélegyházi vasútvonal fennállásának 171. évfordulóját is ünnepeljük. A látogatók számára olyan ritkán látható eszközöket és technológiákat is bemutatunk, amelyek a vasút mindennapi működésében kiemelkedő szerepet játszanak.

Az évforduló alkalmából számos interaktív és oktatóprogrammal készülünk, hogy mindenki közelebb kerüljön a vasút világához. A látogatók bepillantást nyerhetnek a vasúti forgalomirányítás részleteibe, megismerhetik a vasúti pályakarbantartás kulisszatitkait, és megtudhatják, hogyan működik a szálhegesztés vagy az optikai kábelmérés. A gyerekek számára különleges színezők és vasúti totó teszik még izgalmasabbá a programot, miközben a felnőttek a szimulátorok segítségével próbálhatják ki magukat a forgalomirányításban.

Az I. vágányon megtekinthető járműbemutató keretében a legmodernebb és a történelmi járművek egyaránt láthatók, bemutatva a vasúti technológia fejlődését az évek során. A XVIII. vágányon bemutatott szerelőkosaras jármű pedig különleges lehetőséget nyújt a városi panoráma megtekintésére egy teljesen új perspektívából.

A Vasúttörténeti Alapítvány jóvoltából a látogatók a hajtányozás élményét is átélhetik, ami egyedülálló módon hozza közelebb a múltat a jelenhez. Ez a program nemcsak szórakoztató, hanem oktató jellegű is, hiszen bemutatja, hogyan dolgoztak régen a vasutasok.

A Városalapítók heti programsorozat keretében megrendezett események célja, hogy minden látogató számára felejthetetlen élményeket nyújtsanak, és hogy méltó módon ünnepeljük a kiskunfélegyházi vasútvonal 171. évfordulóját. Bízunk benne, hogy minden korosztály talál számára érdekes és izgalmas programot, és hogy a résztvevők még inkább megszeretik a vasút világát – mondta el Tóth László állomásfőnök.

V. B.
 
Fotó: Fantoly Márton
           

Kövessen minket a Facebookon is!