Helyi hírek 2024. május 25. 14:20

50 éves osztálytalálkozó a Móra gimnáziumban

50 éves osztálytalálkozó a Móra gimnáziumban
Ötvenéves osztálytalálkozóját tartotta a Móra Ferenc Gimnázium dr. Szolnoky Jenő 1974-ben érettségizett osztálya egykori iskolájukban.

Az osztály a tanulmányait 1970. szeptember 1-jén, a Petőfi Sándor Gimnázium biológia-kémia szakos osztályában kezdte. 1972 szeptemberében azonban a Petőfi Sándor Gépészeti Szakközépiskola megnyitása miatt áthelyezték őket a Móra Ferenc Gimnáziumba. Az osztály 28 tagjából az osztályfőnök, 16 diák és hat családtag vett részt a találkozón. Négyen már nincsenek közöttük, rájuk egy-egy szál virággal és égő gyertyával emlékeztek. Többen betegségük miatt nem tudtak elmenni az összejövetelre.

A csoport mindig összetartó, egymást támogató és szeretetteljes közösség volt, ezért az érettségi óta ötévente találkoznak. Az eseményen felidézték a gondtalan ifjúság emlékeit, az iskolai csínyeket, mókákat, a vidám kirándulásokat és az azóta is tartó barátságokat, amelyek összekötik az osztálytársakat és örökifjú, kiváló osztályfőnöküket. Az esemény jó hangulatú ebéddel zárult, majd a résztvevők csatlakoztak a Városalapítók heti ünnepi programjaihoz – tudtuk meg Magonyné Kis Czakó Katalintól, a találkozó szervezőjétől.

V. B.

                

Kövessen minket a Facebookon is!