Helyi hírek 2024. május 25. 17:30

Kossuth utcai felvonulással vette kezdetét a mazsorettfesztivál

Képgaléria
Kossuth utcai felvonulással vette kezdetét a mazsorettfesztivál
A XXIV. Kiskun Országos Mazsorett Fesztivál résztvevőivel és az ő pompás felvonulásukra kíváncsi tömeggel telt meg a Kossuth utca május 25-én, szombaton délután. A színes ruhákba öltözött mazsorettek látványos bemutatókkal kápráztatták el a közönséget, miközben a fesztivál ünnepi hangulata töltötte meg a főutcát. A felcsendülő zenekari dallamok és a mazsorettek koreográfiái magukkal ragadták a nézőket, akik lelkes tapssal jutalmazták az előadókat.

A felvonulás minden korosztálynak különleges élményt nyújtott. Gyerekek és felnőttek egyaránt ámulva figyelték a pörgő-forgó botokat és a szinkronizált táncmozdulatokat. A mazsorettek és a kunszentmártoni, valamint kiskunfélegyházi fúvószenekarok összehangoltsága jól tükrözte a hosszas felkészülést és a közösség támogató erejét.

Az esemény csúcspontja a fesztivál résztvevőinek megérkezése volt a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium tornatermébe, ahol kezdetét vette a látványos show és pom-pom kategóriákban rendezett megmérettetés. A versenyzők és kísérőik Kiskőrösről, Egerből, Soltról, Zsadányról és Füzesgyarmatról érkeztek és természetesen a kiskunfélegyházi csapat is bemutatta tudását. A verseny színvonalát a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség bírái garantálták.

A hosszú nap során a fellépők éhségét Budainé Ági ínycsiklandó grill ételei csillapították. A finom falatoknak köszönhetően a versenyzők új erőre kaptak, és a közös étkezés alatt lehetőségük nyílt kötetlen beszélgetésekre, élmények és tapasztalatok megosztására.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton 
          

Kövessen minket a Facebookon is!