Helyi hírek 2014. december 22. 10:55 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Előzetesben lopások miatt

Képgaléria
Előzetesben lopások miatt
Őrizetbe vették a kiskunfélegyházi rendőrök azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint 5 tanyára tört be és ugyanabba az üzletbe tért vissza lopni.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette L. Lázár 23 éves helyi lakost, aki az egyik kiskunfélegyházi áruházból 2014. december 18-án 16 óra 5 perckor az áruvédelmi eszköz eltávolítását, illetve a csomagolás megbontását követően élelmiszereket, kesztyűt és mobiltelefon-felöltőkártyát tulajdonított el. A nyomozás során beszerzett információk alapján kiderült, hogy a férfi egy korábban, ugyanabból az üzletből eltulajdonított kabátba rejtette el a termékeket.

A rendelkezésre álló adatok szerint L. Lázár megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2014. szeptember 1. és október 13. közötti időben 5 kiskunfélegyházi tanyára betört és onnan hőcserélőket, sarokcsiszolót, hegesztőtrafót, szerszámokat, kerékpárt, talicskát, benzines kannákat, gázpalackot, rádiót, szögvasat és egyéb használati tárgyakat, valamint vaslemezeket tulajdonított el. Volt olyan ingatlan, ahova 4 alkalommal tért vissza lopni.

A megalapozottan gyanú szerint a férfi 2014 szeptemberében, egy kiskunfélegyházi áruház melletti kerékpártárolóban egy, az első kerekére helyezett lakattal lezárt kerékpár vázát kicsavarozta, majd a mellette lévő kerékpár - amely a hátsó kerekén lévő lakattal volt lezárva - első kerekét átrakta a kiszerelt vázba, majd az így összerakott kerékpárral távozott a helyszínről.

A rendőrök házkutatást tartottak L. Lázár tartózkodási helyén, melynek során megtalálták és lefoglalták az eltulajdonított tárgyak többségét. A férfit lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság kezdeményezte az őrizetbe vett terhelt előzetes letartóztatását, melyet a Kecskeméti Járásbíróság 2014. december 21-én elrendelt.

 

Kövessen minket a Facebookon is!