Kultúra 2024. május 27. 12:00

Padkaporos gála – a néptánc ünnepe

Képgaléria
Padkaporos gála – a néptánc ünnepe
A Padkaporos táncegyüttes és a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola Néptánc tagozatának közös évzáró gálaműsorát rendezték meg Járd ki lábam, járd ki most… címmel május 25-én, szombaton a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében. 

A műsor egyfajta számadás volt a tanév munkájáról. A közönség ez alkalommal megtekinthette azt a győrfalvi táncokból összeállított, Kirch Zoltán és Podpácz Beáta vendégoktatók által a Padkaporos Táncműhely tagjainak betanított koreográfiát is, amiért nemrégiben ezüst minősítést kaptak Kiskőrösön. A műsorban zenével közreműködtek Inoka Győző és barátai. 

A gálaműsor alkalmával a legkisebbeket összefogó Gyöngyvirág, a 3-6. osztályosok Pitypang, a középiskolás és fiatal felnőtt korosztály Ifjúsági és a szeniorok Naprózsa csoportja is színpadra lépett. A seregszemle alkalmával a közönség különböző koreográfiákat láthatott moldvai, szilágysági, nagykunsági játékokból, vajdaszentiványi, györgyfalvi, sárközi, bogrogközi, mezőföldi és magyarbődi táncokból. Ezeket Varga Andreas, Kátai Tibor, Papp Nóra és Forgó Edit oktatók tanították be a művészeti iskola és Padkaporos Táncegyüttes keretében működő kiskunfélegyházi, valamint Kunszállásról, Petőfiszállásról, Bugacról, Csongrádról az Alföld Táncegyüttesből érkező néptánccsoportoknak. 

A műsort évzáró táncház követte a Padkaporos Házban. Itt valamennyi csoport táncosa és a vendégeik közösen ünnepelték meg a sikeres tanévet. 

T. T.
          

Kövessen minket a Facebookon is!