Helyi hírek 2024. május 26. 17:00

Közlekedj okosan!

Képgaléria
Közlekedj okosan!
Gyerekeknek szóló közlekedésbiztonsági és balesetmegelőzési programokkal is készültek a szervezők a Városalapítók hete eseménysorozat részeként. Május 26-án, a városi sportcsarnok előtt a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai különféle érdekességekkel várták az érdeklődőket: kvízek, kirakók, színezők és kerékpáros ügyességi feladatok mellett számos további izgalmas elem is helyet kapott, amelyek mind a biztonságos közlekedés fontosságára hívták fel a figyelmet. A részletekről Fekete-Setény Tamara zászlós, bűn- és balesetmegelőzési előadó számolt be.

A Kiskunfélegyházi Városi Balesetmegelőzési Bizottság által szervezett gyereknapi program rengeteg izgalmas és tanulságos tevékenységgel várta a fiatalokat. A rendezvényen KRESZ kirakókkal, életkorhoz mérten összeállított tesztekkel, ügyességi kerékpáros pályával és gokartozási lehetőséggel szórakoztatták a gyerekeket. A cél az volt, hogy játékos formában tanítsák meg nekik a közlekedésbiztonság alapvető szabályait és fontosságát.

A közlekedésbiztonság mellett egy másik fontos téma is kiemelt figyelmet kapott: a különböző csalástípusok sokszínűségének bemutatása. Ezzel a programmal a szervezők arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy az érdeklődők megismerkedjenek a széles skálán mozgó csalásokkal, és ezáltal óvatosabbá váljanak az interneten és egyéb felületeken megjelenő veszélyekkel szemben.

A program részeként a rendőrségi toborzás is kiemelt szerepet kapott. Az érdeklődők megismerkedhettek a rendőri munka különböző feltételeivel és irányelveivel. A toborzási standnál a rendőrség munkatársai szívesen válaszoltak a felmerülő kérdésekre.

V. B.
                

Kövessen minket a Facebookon is!