Sport 2024. május 26. 18:10

Soha ennyien nem futottak még a Kiskun Kupa futóversenyen

Képgaléria
Soha ennyien nem futottak még a Kiskun Kupa futóversenyen
Kitűnő szervezés, kiváló időjárás és rengeteg futó. Így lehetne jellemezni a XXXI. Kiskun Kupa futóversenyt, amire több mint hétszázan neveztek. A szervezők már harmadik alkalommal Petőfi Emlékfutamként is nevezik az eseményt.

Fussunk együtt Kiskunfélegyháza csodálatos belvárosában! Ezzel a szlogennel hívta és várta a szervező Jogging Plusz Sportegyesület a futás szerelmeseit, nemcsak a városból, a környező településekről, de az egész országból, sőt, a határon túlról is. A felhívásnak meg is lett az eredménye, mert soha ennyien, több mint hétszázan, álltak oda a rajtvonalhoz. Köztük Kiskunfélegyháza testvérvárosaiból is összesen harminchatan.

Az Ifjú titán futamon először a legkisebbek, az óvodások indultak, akiknek kétszáz métert kellett teljesíteni. Az életkor haladtával a távok is növekedtek a gyerekeknél, egészen ezer méterig. A Talpra magyar! váltóra háromfős csapatok jelentkezhettek, akiknek egyénenként valamivel több mint hatszáz méter volt a távjuk, így jött ki az 1848 méter. A Petőfi-futamnál három táv, öt, tíz és huszonegy kilométer közül választhattak az indulók. A nagy létszámra való tekintettel először a leghosszabb távot választók rajtoltak, néhány perc múlva a tíz kilométeresek, majd újabb pár perc múlva pedig az öt kilométeresek. Nekik az idejüket chippel mérték. Az öt kilométeres pályán több helyen is zenészek szórakoztatták nemcsak az érdeklődőket, de a futók is újabb lendületet kaphattak a dallamoktól.

A városban egy idő óta már gyalogosok, főleg idősebbek is elindulnak futóversenyeken. Innen jött az ötlet, hogy a Petőfi gyalogszázad néven akkor ezen az eseményen is részt vehessenek. A száz csaknem meglett, mert közel volt ehhez a létszámuk. Érdekes, hogy több volt közöttük a hölgy, mint a férfi. Ezen a távon néhány fiatal is elindult, sőt, egy kismama is, aki babakocsiban tolta csemetéjét.

A célban mindenki fából készült gravírozott érmet kapott, de a befutócsomag sem maradt el, amiben péksütemény, műanyag pohár, üdítő és kedvezményes fürdőbelépő várta a távot teljesítőket. Frissítésként banánt, almát, narancsot, szőlőcukrot ehettek, de joghurtot és kakaót is ihattak.

– Úgy gondolom, hogy ilyen még Kiskunfélegyházán nem volt, olyan értelemben, hogy három év óta, mióta megrendezik a Petőfi-emlékfutamot, ennyien még soha nem indultak – mondta Balla László sportért felelős alpolgármester. – Újdonság, hogy harminchat külföldi versenyző nevezett a következő testvérvárosainkból: Feltre, Nagykikinda, Wattnal, Nottingham, Torda, Silkeborg, Die, Carcaixent, Braunfels, Eeklo, Zamosc, Newbury. Természetesen különböző korosztályúak és különböző távokon indultak. Az is ritkaság, hogy Kiskunfélegyházán egy ilyen eseményt meg tudott szervezni a Jogging Plusz Egyesület. Talán annak is köszönhető, hogy ilyen sokan eljöttek, hogy jó volt az időjárás. A városi programok, a háromnapos rendezvénysorozat minden bizonnyal sokaknak felkeltette az érdeklődését. Jöttek kíváncsiskodók, érdeklők is. És nem utolsó sorban, köszönhető ez annak a szemléletnek, hogy az általános és középiskolákban a testnevelés színvonala javult, a testnevelő kollégák fontosnak tartják ezt a rendezvényt. A szó jó értelmében elhozták azokat a diákjaikat, akik jó barátságban vannak az utcai futással, tette hozzá Balla László.  

Eredmények

2019 előtt született lányok: 1. Kovács Zara, 2. Blum Effi, 3. Véninger Violetta. Fiúk: 1. Németh Milán, 2. Földi Zsolt, 3. Dobó Dominik.

2018-2017-es lányok: 1. Réczicza Natália, 2. Lugosi Zsófia, 3. Molnár Natasa. Fiúk: 1. Kollár Gellért, 2. Pót Marcell, 3. Tóth Bende.

2015-2016-os lányok: 1. Bibok Eliza Flóra, 2. Terjéki Natália, 3. Kiss Anna. Fiúk: 1. Dusa Máté, 2. Blum Ben, 3. Zöldi Vencel.

2013-2014-es lányok: 1. Farkas Lilla, 2. Gál Franciska, 3. Kiss Eszter.
Fiúk: 1. Pót Damján, 2. Papp Nimród, 3. Törtelei Benedek.

2011-2012-es lányok: 1. Ramocsa Zsófia, 2. Karsai Zoé, 3. Ördög Virág.
Fiúk: 1. Borbás Tamás, 2. Menyhárt Áron, 3. Szórád Kenéz.

2009-2010-es lányok: 1. Karsai Hédi, 2. Szórád Hanna, 3. Bíró Lili.
Fiúk: 1. Kovács Mátyás, 2. Zsigó Attila, 3. Kocsis Krisztián.

Váltó

54 év alatti nők: 1. KÖZGÉ (Kiss Anna, Majoros Mariann, Farkas Dorina),
2. Boszik (Beck Tamara, Sipos Hanna, Sipos Nóra), 3. Jogging csajok (Farkas Lilla, Gál Franciska, Kiss Eszter.

Férfiak: 1. Tornádó (Kovács Mátyás, Rádi Gellért, Benő Áron), 2. Szélvész (Zsigó Attila, Kosztolányi Ferenc, Rádi Zénó), 3. FTSI (Kovács Áron, Pót Domján, Tóth Dániel).

54 év feletti nők: 1. Hamvas csirkemellek (Fekete-Setény Tamara), 2. Tóth Bata Marianna, Czakó Krisztina), 2. Jogging Angyalok (Eszik Katalin, Szórád-Szél Hanna), Gálfi Szilvia), 3. NéRaVa (Németh Tímea, Rajcsány Helga, Varga Györgyné).

Férfiak: 1. Keménytarhonyák (Bense Marcell, Herédi-Szabó Péter, Molnár István), 2. Spongya (dr. Fricska Nagy Adrienn, Zoé Podromou, Fricska Nagy Ádám), 3. Jogging Ördögei (Tóth Csaba, Szórád Norbert, Beck Szilád).

5 km

Nők: 1. Kovács Zita (Martfű) 2. Patzier Lilla, 3. Karai Hédi (mindkettő Kiskunfélegyháza).

Férfiak: 1. Simon Péter (Szeged), 2. Kosztolányi Ferenc (Csongrád), 3. Magony László (Kiskunfélegyháza).

10 km

Nők: 1. Rehócsin Flóra (Budapest), 2. Comiotto Lara (Feltre, Olaszország), 3. Novák Csenge (Kiskunfélegyháza).

Férfiak: 1. Kozák István (Kengyel), 2. Fodor Bence (Kiskunfélegyháza)
3. Farkas Gábor (Abádszalók).

21 km

Nők: 1. Szekeres Mónika (Deszk), 2. Olasz Anita (Helvécia), 3. Dr. Fricska Nagy Adrienn (Kiskunfélegyháza).

Férfiak: 1. Szurmik Attila (Kiskunfélegyháza), 2. Horváth Péter (Szeged), 3. De Col Luciano (Feltre, Olaszország).
                       

Kövessen minket a Facebookon is!