Sport 2024. május 27. 10:00

Vereséggel távozott Kalocsáról a Kiskunfélegyháza

Vereséggel távozott Kalocsáról a Kiskunfélegyháza
A vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulóját rendezték meg az elmúlt hétvégén. A Kiskunfélegyháza csapata az Anda Kalocsa otthonába látogatott. A vendégek egyértelmű célja az lehetett, hogy megnyerjék a találkozót és ezzel felzárkózzanak az ötödik helyre.

A Kalocsának, csakúgy, mint a Kiskunfélegyházának, sem ment úgy ebben a bajnoki évben a játék, mint ahogyan azt a szurkolók és az egyesület vezetése elvárta volna. Voltak rossz szériák, ezért a mérkőzés előtt harminchárom pontot gyűjtve, csak a tizedik helyet foglalták el a tabellán. A mérkőzés előtt abban reménykedtek, hogy hazai környezetben legyőzik a Kiskunfélegyházát, vagy legalább is szorossá tudják tenni az eredményt.

A vendégek a tavaszi fordulókban siralmasan szerepeltek, kevés gólt lőttek, és sokat kaptak. Ennek köszönhető az, hogy negatív a gólkülönbségük, mert 33-at rúgtak, amivel szemben 42-tőt kaptak. Lett volna tehát javítani való ezen a találkozón. Sajnos ezúttal is csak két mezőnyjátékos és egy kapus ült a kispadon.

A találkozó előtt elbúcsúztatták Varga Sándort és az egykori kiskunfélegyházi játékost, Nádasdi Gergőt is, akik a kalocsai színekben fejezték be labdarúgó pályafutásukat.

A meccs nem úgy kezdődött, ahogy azt a kiskunfélegyháziak szerették volna. Bő negyedóra telt a találkozóból, amikor is Farkas Zalán meg tudta zörgetni a vendégek hálóját, 1–0. Bár a Kalocsa mezőnyfölényben játszott, de több gól az első játékrészben már nem esett. A második félidő, csakúgy, mint az első, hamar hazai gólt eredményezett. Ezúttal Tóth Kristóf használta ki a lehetőséget és talált be Nagy Szabolcs kapujába, 2–0. Nem sokkal később, Tóth Levente is megmutatta, hogy ő is tud eredményes lenni, 3–0. Úgy tűnt, hogy ebből a helyzetből a Kiskunfélegyháza nem tud felállni, és még a becsületgólt sem tudja megszerezni. Oroszi Dániel, az elmúlt évi gólkirály azonban gondoskodott arról, hogy ne így legyen és a 78. percben Varga Sándornak a hálóból kellett kiszedni a labdát, 3–1. Ezen a mérkőzésen minden tekintetben felülmúlta ellenfelét a Kalocsa. Sokkal lelkesebbek, gyorsabbak voltak ellenfelüknél.

Tóth István technikai vezető: – Az egész éves szezon árnyékából ma sem tudtunk kilépni. Még van egy lehetőségünk javítani. Ezúttal is meg voltak a lehetőségeink, sajnos a Kalocsa a pár helyzetével jobban sáfárkodott, mint mi. Összerakjuk magunkat, az utolsó bajnokinak nekilendülünk és győzelemmel szeretnénk búcsúztatni ezt a bajnokságot.

Anda Kalocsa FC–Kiskunfélegyháza: 3–1 (1–0)

Kalocsa, vezette: Rosta Kevin (Herceg Róbert, Kiss Réka).
Kalocsa: Varga S. (Röthy 90.) – Rideg, Tóhh K., Bányai (Tamás Z. 91.), Farkas Z., Vass Z., Tóth L., Monori (Katus 78.), Török, Rábóczki (Székely 80.), Tamás B.
Vezetőedző: Kohány Balázs.

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Magony, Oroszi, Nagy V. (Marsa 64.), Nagy D. (Huszka 64.), Kanyó, Urbán, Szabó P., Kőrös, Kurgyis, Molnár.
Vezetőedző: Némedi Norbert

Gólszerző: Farkas Z. 16., Tóth K. 52., Tóth L. 58., illetve Oroszi 78. Sárga lap: Rideg 37., Tóth L. 39., Bányai 91., illetve Kőrös 54.

Legközelebb június elsején, szombaton, hazai környezetben lép pályára csapat a Kecskeméti LC ellen. A találkozó 17.30-kor kezdődik a Honvéd Sporttelepen.
                       

Kövessen minket a Facebookon is!