Helyi hírek 2024. május 30. 17:00

Május 31-éig lehet jelentkezni a Virágos Félegyházáért pályázatra

Május 31-éig lehet jelentkezni a Virágos Félegyházáért pályázatra
Egy napig lehet még jelentkezni a Virágos Félegyházáért eseményre idén. Május 31-én még elfogadják a kitöltött jelentkezési lapokat a városi könyvtárban, a művelődési központban vagy a Tourinform irodában.

A jelentkezési lap beszerezhető a fenti helyeken és letölthető a www.kiskunfelegyhaza.hu, ill. a www.psvk.hu honlapról. Kérik, hogy ügyeljenek a pontos kitöltésre!

Csányiné Pap Andrea, az esemény fővédnöke elmondta, hogy minden évben örömmel tesz eleget a feladatnak, hiszem maga is rajong a virágokért. Kertjében évről évre nagy szerepet kapnak a növények, a virágok, amelyek között a petúniák, fűszernövények, egzotikus fajták a hangsúlyosak. A mozgalom kapcsán hangsúlyozta, hogy tapasztalata szerint Kiskunfélegyháza egyre virágosabb és színesebb, jól esik a szemnek ez a sokszínűség.

– Jó látni, hogy egy-egy építkezés befejeztével a tulajdonosoknak igénye van arra, hogy az előkertet is beültessék, széppé és virágossá téve környezetüket – fogalmazott. Hozzátette: jó érzés a rendezvény során meglátogatott kerttulajdonosokkal beszélgetni, tapasztalatot cserélni. Mindenhol szívesen látják a zsűri tagjait, vannak új és rendszeres jelentkezői is a felhívásnak minden évben.



Megtudtuk, hogy körülbelül 30 helyszínt látogatnak meg a felhívás ideje alatt. Idén június 10-e után kezdődnek a szemlék. A zsűri tagjai: Nagy Ágnes, Szatmári Andrea, Csányiné Pap Andrea és Csányi László.

Az esemény lezárása egy díjátadás és egy közös beszélgetés lesz, várhatóan szeptember 7-én, szombaton a városi könyvtár belső udvarában.

Z. A.
               

Kövessen minket a Facebookon is!