Gazdaság 2024. június 13. 10:00

Sikeresen lezárult az újabb gyártástechnológiai fejlesztés a TORUS Kft.-nél

Sikeresen lezárult az újabb gyártástechnológiai fejlesztés a TORUS Kft.-nél
Technológiai és infrastrukturális fejlesztéseket hajtott végre 601,4 millió forint összértékben a TORUS Acéltermékgyártó Kft. a GINOP Plusz-1.1.2-21 Magyar Multi Program – A kiemelkedő teljesítményű, valamint jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása – keretében. A kivitelezésre 50%-os, a Széchenyi Terv Plusz keretében nyújtott feltételesen vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyertek, amelynek összege 300 706 158 forint.

A szinte a beruházás kezdete óta zajló külső – a technológiai alapanyagok beszerzését nehezítő – körülmények hatására kisebb-nagyobb csúszásokkal, de örömmel mondhatják, hogy teljes mértékben sikeresen zárult ez az elmúlt évek egyik legnagyobb beruházását jelentő projektjük. Annak ellenére, hogy a kereslet átmeneti csökkenése miatt egyes eszközök kihasználtsága még nem tudja elérni a maximális kapacitásukat, biztosak lehetnek, hogy célkitűzéseik – ennek a hazai stratégiával összhangban lévő projektnek a keretében előirányzott fejlesztések – hatékonyan szolgálják a vállalkozás működésének a piaci kihívásokhoz való igazodását, a megrendelői igényeknek való megfelelést és ezen keresztül az értékláncban történő előrelépést, illetve lehetővé teszik az exportértékesítési volumen további jelentős növelését. Mint azt a fejlesztési céljaik tartalmazták, az eszközbeszerzéseken kívül a telephely infrastruktúrája is jelentős fejlődésen ment át, és már alátámasztottan hatékonyan működik a saját villamosenergia-termelésükhöz megújuló energiaforrást felhasználó rendszerük, amellyel a fenntarthatóságot és a környezetvédelmet is támogatni tudják.




A megvalósult beruházások:

  • Lemezvágó folyamat automatizálása egy FANUC M-410iC/315 típusú 4 tengelyű robot integrációjával
     
  • Infrastrukturális és ingatlanberuházás esővíz-elvezetéssel valamint út- és térburkolatok felújításával
     
  • CREAFORM DEMO MetraSCAN BLACK Elite lézerszkenner beszerzése a termékek és  szerszámok 3 dimenziós modellezéséhez
     
  • 599 kWp teljesítményű napelemrendszer telepítése
     
  • GOODWAY GV 780 M meghajtott szerszámos, C tengelyes karusszeleszterga a speciális szerszámok gyártásához
     
  • Inspekt UTM univerzális szakítógép az alapanyagok modernizált teszteléséhez


A beruházások a cég telephelyén, Kiskunfélegyházán valósultak meg. A fejlesztés hozzájárul a versenyképesség, az árbevétel, bruttó hozzáadott érték növeléséhez, a munkahelyek megőrzéséhez, új munkahelyek létrehozásához.

A projektről és a cég tevékenységéről bővebb információt a https://torus-kft.webnode.hu illetve a http://www.baz-heads.de oldalon olvashatnak.

Projektazonosító: GINOP_PLUSZ-1.1.2-21-2022-00049



További információ kérhető:
Farkas Zsolt, ügyvezető
Tel.: +36-76-561-075
E-mail: [email protected]
              

Kövessen minket a Facebookon is!