Program 2024. június 21. 17:00

Ismét megrendezik a Múzeumok Éjszakáját

Ismét megrendezik a Múzeumok Éjszakáját
Változatos programokkal készülnek a Kiskun Múzeum munkatársai a június 22-ei Múzeumok Éjszakájára. A program összeállítása során figyelembe vették a különböző korosztályok és érdeklődési körök igényeit, így minden látogató találhat magának érdekes elfoglaltságot. Az este folyamán változatos színpadi programok, zenés előadások, játékos gyerekudvar, múzeumi forgatag. A részletekről Keserű Benedek, a múzeum rendezvényszervezője számolt be.

– A múzeum udvarán színes színpadi előadásokkal találkozhatnak: 18 órától a Passangers kamaraegyüttes filmzenékkel és ismert dallamokkal szórakoztatja a családokat. 19 órától Fejér Simon Pál Hangszervándor mutatja be a világ különböző tájairól származó hangszereket. 20 órától a Bab Társulat óriásbábos előadása, a Betyárok innen-onnan következik, ami garantáltan lenyűgözi a kicsiket és nagyokat egyaránt. 21 órától táncház várja a látogatókat a Borcsa Zenekar és a Bab Társulat közreműködésével, ahol Babos Dani vezeti a táncházat. Az est folyamán, 22 órától Maszkura poétás önálló zenés estjét élvezhetik az érdeklődők, majd éjféltől egészen hajnali 2-ig MRKK szórakoztatja a látogatókat.



Az est folyamán végig nyitva vannak a múzeum kiállításai. Az esemény alatt a Malomudvarban a gyermekek birodalmába léphetnek be a családok, ahol népi játékok, hajfonoda, arcfestés, pónilovaglás és a Hungarikum játszóház várja őket. Fél 7-től pedig a nagy sikerű Térülj, fordulj malmocska interaktív zenés-táncos mesejátékkal örvendeztetjük meg a kicsiket. Emellett 17 és 22 óra között múltidéző rejtvényjátékkal várunk mindenkit. Az est folyamán senki sem marad éhen, vagy szomjan a kitelepülő kürtőskalácsosnak, hamburgeresnek és fagyiárusnak köszönhetően. Reméljük, hogy mindenki talál kedvére való programot és egy felejthetetlen estét töltenek nálunk – tette hozzá Keserű Benedek.

V. B.
              

Kövessen minket a Facebookon is!