Program 2024. június 20. 12:00

Térzenei pontok vasárnaptól

Térzenei pontok vasárnaptól
Három napon át, három helyszínen élvezhetnek térzenei produkciókat a városlakók. Az esemény a II. Kiskunfélegyházi Kürtös Napok szakmai kurzus keretében zajlik majd.

Magyari-Benkő Gabriella szervező, a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettese elmondta, hogy négy nap alatt négy mester oktat, tanít, alakít majd 18 kürtös tanoncot. Városunkba érkezik Keserű Péter, az Osztrák Rádió Szimfonikus Zenekarának szólókürtöse, dr. habil Kecskés György kürtművész, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának egyetemi docense, a Szegedi Szimfonikus Zenekar kürt szólamvezetője, Palatinus Ferenc, a Pénzügyőr Zenekar kürt szólamvezetője, a Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészeti Iskola kürttanára és Szabó László, a Szegedi Szimfonikus Zenekar kürt szólamvezető helyettese.



A kurzus napjainak estéin, június 23-án, vasárnap, június 24-én, hétfőn és június 25-én, kedden térzenei produkciókkal szeretnének bemutatni részleteket a kurzus folyamatainak aktuális munkamenetéből. Vasárnap a Béke-téren, hétfőn a Szent István-téren, kedden, a Petőfi-téren hallhatók a mesterek és tanítványok 18 órai kezdettel. Szerdán pedig szeretettel várnak mindenkit a táborzáró hangversenyre is, amit a művészeti iskola Jankovszki Ferenc Koncerttermében szerveznek.

Z. A. 
                 

Kövessen minket a Facebookon is!