Program 2024. június 22. 06:00

Családi és ifjúsági napot rendeznek Félegyházán

Családi és ifjúsági napot rendeznek Félegyházán
Különleges eseményt rendez Brimo Widad, Magyarország ENSZ Ifjúsági Küldötte, Kiskunfélegyháza szülötte és a Kiskun Múzeum. A Lehetőségek a sokszínűségben című rendezvény célja, hogy minden korosztály számára izgalmas és értékes programokat kínáljon egy kellemes családi és ifjúsági nap keretében. A program július 6-án, szombaton 10 és 17 óra között várja a látogatókat a Kiskun Múzeumban.

Az eseményen elismert szakemberek tartanak előadásokat és workshopokat olyan témákban, mint a tehetséggondozás, fenntarthatóság, ifjúsági ügyek, Erasmus-pályázatok és továbbtanulási lehetőségek. Izgalmas programok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt, ahol akár a Mi leszek, ha nagy leszek? kérdésre is választ kaphatnak a fiatalok.

A nők szerepét és egymás segítését, valamint a különböző etnikai hátterek közötti hídépítést is középpontba helyezik, hogy mindenki megtapasztalhassa a sokszínűségben rejlő lehetőségeket. Szóba kerül a diplomácia és a multikulturális, nemzetközi közeg és együtt gondolkodhatunk a globális kihívásokról.


A nap során szórakoztató családi programok, interaktív műhelyek, inspiráló beszélgetések és kulturális bemutatók várják az érdeklődőket.

A részvétel ingyenes, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötött, melyhez a következő űrlap kitöltése szükséges: 
https://forms.gle/gEkizkuKevVUGByH6

PROGRAM

10:00 – 10:15 MEGNYITÓ

10:15 – 11:00 CSISZOLATLAN GYÉMÁNTOK: Panelbeszélgetés dr. Sulyok Mártonnal, az MCC Közjogi Műhelyének vezetőjével és Sharma Seannal, a GiLE Oktatási Alapítvány igazgatósági tagjával, a diplomáciai mentorprogram vezetőjével. Téma: Tehetséggondozás.

11:00 – 11:15 SZÜNET

11:15 – 12:00 FIATALOK A FENNTARTHATÓSÁGÉRT: Előadás – Youth 4 The Future csapata. Téma: fenntarthatóság, vidéki fiatalok helyben tartása.

12:00 – 13:30 EBÉDSZÜNET

13:30 – 14:00 MILYEN KÖZÖS CÉLJAINK LEHETNEK?
Előadás – Brimo Widad, Magyarország ENSZ Ifjúsági Küldötte
Téma: ENSZ, globális problémák és lehetséges megoldások

14:00 – 15:00 LEHETŐSÉGEK A SOKSZÍNŰSÉGBEN
Panelbeszélgetés a Nők a Kultúráért Klub tagjaival.
Téma: pályaválasztás, karrier és magánélet egyensúlya nőként

15:00 – 15:15 SZÜNET

15:15 – 16:00 MINDEN LEHETŐSÉG EGY HELYEN!
Előadás – Forum App csapata.
Téma: fiataloknak szóló lehetőségek, munka, tanulás, ösztöndíj, pályázatok

16:00 – 17:00 ZÁRÁS (vendég fellépő)

KÍSÉRŐ PROGRAMOK: arcfestés, "élő könyvtár", papírszínház, Youth4TheFuture kitelepülés, Forum App kitelepülés, ENSZ workshop

                     

                     

Kövessen minket a Facebookon is!