Program 2024. július 4. 17:00

Félegyháza a Magyar Katolikus Rádió műsoraiban

Félegyháza a Magyar Katolikus Rádió műsoraiban
Két műsorában is Kiskunfélegyháza látnivalóival, értékeivel foglalkozik a Magyar Katolikus Rádió. Július 5-én, pénteken 9 és 10 óra között a Messzelátó című programban, július 8-án, hétfőn ugyancsak 9 és 10 óra között pedig a Házunk táján című magazinban kalauzol Félegyházára a szerkesztő, Szentirmai Ágnes.

Borítókép: Dósay Dávid

Messzelátó – turisztikai magazin
Július 5., péntek 9.00 – 10.00


Kiskunfélegyháza szecessziós értékeit és zöld oázisait mutatja be Szentirmai Ágnes szerkesztő. Szó lesz a település és környéke turisztikai kínálatáról, a szecessziós városháza történetéről, meglátogatják az épület toronykilátóját és dísztermét. Kiderül az is, hogy mi a titka az alföldi város egyedülálló ligetes ököparkja nyári színeinek, hangjainak és illatának.



Házunk táján 
Kiskunfélegyháza – Kiskun Múzeum, Petőfi Sándor Emlékház
Július 5., péntek 9.00 – 10.00


A Kiskun Múzeum impozáns barokk épületegyüttese egykor székháznak épült, itt volt a Kiskun kerület közigazgatási hivatala és tömlöce. 1942 óta a múzeum otthona. Van régészeti, ásvány, fegyver, híradástechnikai gyűjteménye, és itt őrzik dr. Magyari Béla űrhajós relikviáit is. Udvarán áll hazánk utolsó alulhajtós tornyos szélmalma, az egykori tömlöc falai között pedig néhány éve börtönmúzeumot létesítettek. A műsorban ellátogatnak a Petőfi-emlékházba, megcsodálják a főtér szobrait és szó lesz az idei Móra Ferenc Emlékévről is.


Hallgatható a Magyar Katolikus Rádió frekvenciáin és online: www.katolikusradio.hu 
              

Kövessen minket a Facebookon is!