Program 2024. július 17. 12:00

Félegyháza 120 évvel ezelőtt – élő történelem a város szívében

Félegyháza 120 évvel ezelőtt – élő történelem a város szívében
Egy különleges élményben lehet része mindazoknak, akik ellátogatnak július 20-án, szombaton a Petőfi- és a Béke-térre, ahol 9 és fél 11 között egy izgalmas időutazás részesei lehetnek. A rendezvény során neves és már majdnem elfeledett történelmi személyekkel találkozhatnak személyesen, bepillantva életükbe és gondolataikba, ezzel megérezve a történelem fuvallatát. A további részletekről Fekete Beatrix mesélt.

– Egy különleges időutazásra hívjuk az érdeklődőket a Petőfi- és a Béke-térre, ahol 9 és fél 11 között személyesen találkozhatnak neves és már majdnem elfeledett személyekkel. A résztvevők az esemény során bepillantást nyerhetnek a múltba, megismerhetik a régmúlt embereinek életét és gondolatait, így átélve a történelem fuvallatát.


A rendezvényen az alábbi személyek mesélnek magukról:

Alpár Ignác, a gimnázium tervezője, akit Kocsis Imre személyesít meg,
Blaha Lujza, a nemzet csalogánya, akit Pallagi Anna Liza alakít,
Boca Modol javasasszony, akit Szabó Ildikó kelt életre,
Dr. Holló Lajos országgyűlési képviselő, akit dr. Nagy István jelenít meg,
Honthy Berta tanítónő, akit Pap Zsófia formál meg,
Huszka József tanár és néprajzkutató, akit Pap György testesít meg,
Kalmár Józsefné, a város jótevője, akit Fokt Krisztina alakít,
Kalmár-pap, a Kalmár-kápolna lelkésze, akit Márton Arnold Vilmos jelenít meg,
Szalay Gyula tanár és a múzeum első igazgatója, akit Pallagi Ernő személyesít meg,
Walleshausen Jánosné, Móra Ferenc anyósa, akit Fekete Beatrix formál meg.Ez az élő történelem rendezvény a Móra Ferenc születésének 145. évfordulója alkalmából szervezett programsorozat része. Az időutazás után, fél 11-től 13 óráig a Móra Ferenc Emlékházban folytatódnak a Móra-zsúr további eseményei, ahol még több érdekesség és program várja az érdeklődőket.

A programot a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület, a Móra Ferenc Társaság, a Móra Ferenc Művelődési Központ és a Kiskun Múzeum szervezi. Ne hagyják ki ezt az egyedülálló lehetőséget, hogy a múlt nagy alakjaival személyesen találkozhassanak!

V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!