Kitekintő 2024. július 8. 10:00

Nemzetközi kongresszus az MVM Dome-ban és a Groupama Arénában

Képgaléria
Nemzetközi kongresszus az MVM Dome-ban és a Groupama Arénában
20 országból érkeztek küldöttek az MVM Dome-ban és a Groupama Arénában párhuzamosan megrendezett nemzetközi kongresszusra. Jehova Tanúi július 5–7. között megtartott bibliai oktatási programján 24 793-an vettek részt, köztük 3 ezer külföldi vendég, akik például Finnországból, Japánból és az Egyesült Államokból érkeztek.

A háromnapos program a Biblia felemelő jó híréről szólt, amelynek a középpontjában Jézus Krisztus élete és szolgálata áll. – Életemben először voltam nemzetközi kongresszuson. Lenyűgözött az ösztönző program és azt, hogy együtt láthattam az egész világról érkező hittársaimat ezen a különleges  eseményen – mondta Nicholas Atiyeh, egy Egyesült Államokból érkező küldött. – Egy világban, ahol mindenütt csak rossz hírek vannak, igazán felüdítő jó híreket hallani, és látni megható videókat, amelyeket bemutattak. Jó volt tapasztalni a szeretet különböző megnyilvánulásait ezen a gyönyörű nemzetközi rendezvényen.

Szombaton 221 személy keresztelkedett meg ünnepélyesen. A teljes program angol nyelven, valamint jelnyelven is követhető volt. A siket személyek számára fenntartott helyiségben 233-an követték a tolmácsolást.

A szervezők célja az, hogy a kongresszus előtt és után a nemzetközi küldöttek megismerjék Magyarország történelmét, természeti szépségeit, nevezetességeit és gasztronómiáját. Így a kongresszus és a köré szervezett programok jelentős forgalmat jelentenek a szállodáknak, éttermeknek és más turisztikai szolgáltatóknak, hiszen a küldöttek jellemzően 8-10 napot töltenek az országban.

A Jehova Tanúi az egyik legnagyobb kongresszusokat rendező nonprofit szervezet a világon. 2024-ben Budapest mellett világszerte további 13 város ad otthont hasonló méretű nemzetközi kongresszusnak. Európában még Prága, Zürich, Helsinki, Lyon, Szófia lesz helyszíne az önkéntes adományokból finanszírozott rendezvénynek.
            

Kövessen minket a Facebookon is!